15 persones aturades menys a Vilassar de Mar durant el juny

Bones notícies pel que fa a la reducció de l’atur tant al nostre municipi com al conjunt de la comarca. Pel que fa a Vilassar de Mar, durant el mes de juny s’han registrat 15 persones menys a l’atur, el que dóna una xifra total de persones aturades de 844, un 1,75% menys que al mes anterior. Vilassar de Mar és el setè municipi de la comarca amb la taxa d’atur més baixa, amb el 9,02%, mentre que la mitjana global de la comarca és del 12,83%.

Pel que fa al conjunt de la comarca, un miler de maresmencs, en concret 1.017, han abandonat la llista de l’atur aquest mes de juny. Aquesta xifra significa un descens del 3,88% respecte al mes anterior i d’un 12,68% en comparació amb el mateix període de 2016. Encara hi ha però, 25.202 persones registrades com a aturades. Segons l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la reducció de l’atur ha estat generalitzada en tots els sectors econòmics i grups d’edats i també s’ha estès per la majoria de municipis a excepció de tres que han comptabilitzat un lleuger augment en desocupació: Montgat, amb 2 persones més a l’atur, i Òrrius i Sant Vicenç de Montalt que han sumat 1 persona sense feina.

Les dades de l’Observatori també posen de relleu que si bé la recuperació de l’ocupació és general en ambdós sexes, va a un ritme més lent entre les dones. Al mes de juny, mentre que el descens de l’atur entre els homes ha estat del 5,18%, el percentatge entre les dones s’ha reduït només en el 2,87%.