10è. aniversari del cicle de concerts anual d’Amics de la Sardana

Enguany es compleix el desè aniversari del cicle de concerts anuals de l’associació cultural Amics de la Sardana de Vilassar de Mar. A més, aquesta edició és especial ja que es commemora el bicentenari del músic i instrumentista de tenora mes emblemàtic i rellevant del món sardanístic, Pep Ventura (1817-1875), el compositor empordanès que consolidà la sardana llarga, reformà la cobla donant-li amplitud i va ser autor de sardanes inoblidables com: “Per tu ploro”, “Una mirada”, “La sardana del vailet”, “Toc d’oració”, entre d’altres. El cicle, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, l’Ateneu Vilassanès i la Diputació de Barcelona, consta de dues activitats, que són obertes a tothom, socis i no socis de l’entitat.

Divendres, 20 d’octubre, a les 19h, a la Sala Roser Carrau (C. Montserrat,8), conferència-xerrada a càrrec de la musicòloga Anna Costal especialista en la figura d’aquest mestre i la seva època.  Diumenge, 22 d’octubre, 18h a l’Ateneu Vilassanès (C. Sant Josep, 35), concert homenatge als músics Pep Ventura i el sabadellenc Agustí Borgunyó (1894-1967), un altre músic objecte d’efemèride (50 anys de la mort), autor de sardanes inspiradíssimes com “Nostàlgia”. Com es habitual el concert estarà a càrrec de la Cobla Sabadell i per segona vegada es podrà gaudir de les actuacions de les dues corals, l’ Englantina de Vilassar de Mar i Llaç d’Amistat d’Argentona, totes dues dirigides per Narcís Perich, que han preparat amb molta cura la interpretació de sardanes dels dos compositors amb l’acompanyament de la cobla. El concert acabarà amb el tradicional refrigeri i brindis al vestíbul de l’Ateneu entre tots els assistents així com lliurament d’un CD als socis d’Amics de la Sardana assistents.

Es poden reservar les entrades per al concert amb anticipació enviant un correu electrònic a l’adreça amic@sardanavilassardemar.org o trucant als telèfons 937502775 o 639525771. També es pot fer la reserva a través de WhatsApp.