Xpomercat 2012: plantar cara a la crisi

El Mercat de Flor i  Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar,celebra l’arribada de la primavera de 2012 amb una exposició de la seva millor oferta en flor, planta i complements. La jornada s’anomena Xpomercat i està dedicada a tots els professionals que treballen amb aquests productes, des de jardiners i floristes a decoradors, interioristes, paisatgistes, arquitectes i els sectors de l’hostaleria i la restauració. Xpomercat es complementa amb expositors de productes i serveis per a la producció i venda de flors i plantes.


Xpomercat s’esdevindrà el proper diumenge 11 de març a les instal•lacions del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar. En aquestes dates, la primavera ja s’hi deixa sentir, quan múltiples varietats de flors, plantes i complements arriben dels hivernacles del Maresme, ben fresques, per ser adquirides per floristeries i centres de jardineria de tot Catalunya. Des de les 10 h fins a les 20 h, els clients i professionals acreditats podran visitar l’exposició relaxadament, gaudint del fet de veure i poder triar el gènere que s’hi ofereix en les millors condicions i, si de cas, comprar-lo.
Xpomercat complementa la seva oferta amb diverses demostracions i tallers d’art floral que s’esdevindran al matí i a la tarda. Tres dissenyadors florals –mostraran el seu art i la seva tècnica realitzant composicions de caràcter comercial. El reconegut mestre floral lituà Marijus Gvildis, que ja va participar en el Primer Simposi de Cultures Florals del Mercat, el 2008; la formadora de la Escuela Andaluza de Arte Floral Fátima Rodríguez i M. Jesús Miranda, de Smilax, crearan treballs orientats a la venda, amb les flors i les plantes més actuals que es poden trobar al Mercat.

L’entitat organitza també el concurs Xpomercat d’art floral amb tres tipus de treballs: un de dedicat a la diada de Sant Jordi, en què predominarà la flor; un altre per al dia de la Mare, que es farà amb plantes, i un tercer la tipologia del qual es revelarà poc temps abans. Els concursants seran de les escoles d’art floral que hi ha a l’Estat espanyol. Els guanyadors rebran diversos premis: 500 € per al primer classificat, 300 €, per al segon, i 200 €, per al tercer. A més, Xpomercat també prepara tallers d’art floral per a nens i nenes a partir de quatre anys, que tindran lloc al matí i a la tarda. Una experiència enriquidora per a tota la família, en què els més petits podran iniciar-se en l’art floral en companyia dels seus progenitors.
Amb aquesta iniciativa, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya planta cara a la crisi i intenta dinamitzar les vendes de flors i plantes a les seves instal•lacions i atraure-hi clients. Està previst que Xpomercat tingui continuïtat la tardor que ve.

El dissenyador floral Marijus Gvildis demostrarà art i tècnica a Xpomercat, el proper 11 de març.

Leave a Reply