Xiulet inicial dels actes del Centenari de la Unió Esportiva Vilassar

 

6 de juny de 1923. Ara fa, doncs, un segle que la Unió Esportiva Vilassar entrava, oficialment, en el registre de la Federació Catalana de Futbol. L’equip de casa nostra presenta, aquest divendres, a partir de les 7 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau, tots els actes que, des del club blanc-i-vermell, han dissenyat per celebrar els 100 anys.

La comissió organitzadora dels actes del Centenari de la Unió Esportiva Vilassar de Mar fa prop d’un any i mig que treballen pensant en la bateria d’actes i ha vingut a explicar-ho a l’espai “Parlant de tot”, de la nostra emissora. També s’han capbussat en totes les fonts documentals per tal de dissenyar uns esdeveniments que agradaran tothom. D’entrada, del 3 de juny al 30 de juliol, exposició al Museu Monjo. Un recull en el qual, és clar, el gran protagonista és l’arxiu personal del propi Xevi Ramon.

Podeu escoltar l’entrevista en aquest enllaç:

Jordi Vidal ha explicat que la mostra farà un recorregut als cent anys del club, amb textos, fotografies, objectes….. i buscant fets significatius i emblemàtics. L’acte fundacional és el 6 de juny de 1923, amb tot hi ha petjades documentades que ens demostren que l’any 1910 ja es jugava a futbol al nostre municipi. Rivalitat entre dos equips de Vilassar de Mar. L’ embrió de la Unió Esportiva Vilassar van ser el Llevantí i el Futbol Club Vilassar. Està documentat que al 1910 jugaven i competien entre ells

Avui la Sala Carrau, segurament, es quedarà petita per acollir la presentació dels actes del centenari. Una tarda que els organitzadors volen que sigui àgil i doni pas a algunes sorpreses. Amb la presència de 5 presidents vius de l’entitat i de familiars dels altres 25 que, desgraciadament, ja no són entre nosaltres.

Tota una feina que s’alimenta de l’arxiu, del llegat d’en Xevi Ramon, i també del llegat de Lluís Guardiola, Vicenç Casanovas i Damià De Bas.

En Pere Guardiola i en Jordi Vidal volen donar gràcies a l’ajuda que han rebut tant per part de l’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar com de l’Arxiu Comarcal del Maresme.

Anirem descobrint nou logotip, nou himne i noves samarretes a banda d’algunes sorpreses, que no desvetllarem, pensades per avui a la tarda.

Al marge de l’exposició del Museu Monjo, s’han preparat taules rodones i col·loquis. En destaca, sobretot, un col·loqui centrat en l’obra de teatre, sobre futbol, que va escriure el propi Xevi Ramon. S’ha trobat la representació, que ara fa 25 anys es va fer al Patronat, gravada en format cinta de vídeo Beta, i ha estat digitalitzada

Una de les cites que s’espera amb més il·lusió és la del proper 15 de setembre, quan tots i totes hàgim recuperat el ritme habitual després de les vacances d’estiu, amb la celebració d’un sopar de gala; guardons, distincions, música, sortejos…… Tot ho estan preparant amb molta il·lusió i ganes. Més dades, el 12 d’octubre: gran presentació de tots els equips de la temporada 2023-2024.

I és que parlar de la Unió Esportiva és parlar de Vilassar de Mar. La gran majoria de les famílies del nostre poble, al llarg d’aquest segle de vida del club, han passat per les files blanc-i-vermelles. Milers de nens i, des de fa uns anys, centenars de nenes.