Xifra rècord de persones sense feina al Maresme

Atur a Vilassar de Mar41.724 persones, el 18,3% de la població activa del Maresme, busca feina. Aquest és el balanç que deixa el mes de febrer a la comarca, un període de temps en el qual s’ha incrementat en 249 el nombre total d’aturats. Segons l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, l’augment de la desocupació s’ha registrat en 17 dels 30 municipis de la comarca. Pel que fa a Vilassar de Mar, l’atur ha baixat lleugerament. Les dades de febrer indiquen que a la localitat hi ha 1.286 aturats, 19 menys que al mes de gener.

L’atur va augmentant al Maresme a un ritme superior al de la província i al de Catalunya, Durant el mes de febrer l’increment comarcal relatiu va ser del 0,60%, davant del 0,51% català i del 0,47% provincial. També la taxa d’aturats maresmenca (18,3%) supera la de la província de Barcelona (17,0%) i la mitjana de Catalunya (16,8%).

Per trams d’edat, l’increment de la desocupació afecta tots els grups, tret del dels joves d’edats compreses entre els 16 i els 19 anys en el qual es registra una disminució. La pèrdua de llocs de treball també afecta tots els sectors econòmics, a excepció del col•lectiu SOA (Sense ocupació anterior) que comptabilitza una lleugera reducció del nombre de persones aturades. La indústria és el sector que durant el mes de febrer ha deixat sense feina més persones (142), seguit dels serveis (55), la construcció (49) i l’agricultura (17).
El creixement de l’atur no ha estat homogeni a tota la comarca. La xifra de persones desocupades ha augmentat en 17 municipis i en els 13 restants s’han registrat devallades respecte al mes anterior en percentatges que oscil•len entre el -6,80% de Cabrera de Mar i el -0,49% de Caldes d’Estrac. A banda d’aquests municipis, també han registrat una disminució de l’atur : Alella, Arenys de Munt, Cabrils, Òrrius,Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
A Arenys de Mar no s’ha produit cap variació respecte al mes de gener i a la resta de municipis hi ha hagut increments en la desocupació que, percentualment, ballen entre el 4,17% de Tordera i el 0,67% de Sant Andreu de Llavaneres. Pineda de Mar es manté com el municipi amb una taxa d’atur més elevada (24,60%) i també superen el 20% Mataró(22,70%), Tordera (21,84%), Sant Iscle de Vallalta ( 20,33%) i Malgrat de Mar (20,08%).