Xerrada sobre els valors i la cultura popular a través dels contes

Emilia Villalba Guillén, exprofessora de l’escola La Presentació, realitzarà divendres 19 d’octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Ernest Lluch la xerrada “Los valores y la cultura popular a través de los cuentos“. En el transcurs de l’acte, que conduirà la també exprofessora de la mateixa escola Isabel Estellé Miró, es presentaran els dos volums del llibre de Villalba “Els contes dels refranys/”Los cuentos de los refranes“, editat en català i castellà.

L’autora es va decidir a escriure aquest llibre quan es va jubilar. Els dos volums consten de diversos contes adreçats als nens i nenes, protagonitzats per animals i contenen també frases fetes. El seu contingut és diferent en la versió catalana i castellana. En la part final de cada narració, estan explicats els refranys amb un vocabulari senzill, adient per a la seva edat i dins del context en què s’han utilitzat. Els contes que ha escrit transmeten valors i apropen a la cultura popular.

Pel que fa a l’edició en castellà, va presentar-la fa poc temps a la localitat aragonesa de Santa Eulàlia, a la província de Terol, on va néixer, en el transcurs de les festes de la població. L’obra conté il·lustracions, algunes realitzades per la vilassarenca Eva Monràs. Villalba s’està plantejant també escriure poesia.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.