Xerrada-col·loqui “El litoral en perill”, aquest dissabte

 

El Grup Salvem El Verd-Acció Ecologista de Vilassar de Mar amb la col·laboració de Bricbarca organitza dissabte 5 de novembre d’11 del matí a 12 del migdia la xerrada col·loqui “El litoral en perill. Amenaces actuals i futures a la costa de Vilassar”.

L’acte serà presentat per Maria Vinuesa i intervindran Sergi Galanó, de la plataforma Preservem El litoral del Maresme, Leandre Sitjà, de la plataforma Badalona Mar i Agustí Martí, capità vilassarenc, degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona i president de l’associació local Bricbarca.

Seguidament, hi haurà un col·loqui, on es debatrà al voltant de les conclusions de les diferents ponències presentades, respecte al futur del litoral i al conjunt de mesures que s’haurien de prendre perquè el litoral deixi d’estar en perill.

En declaracions a l’espai “Crònica”, Maria Vinuesa ha explicat que aquest acte, a l’igual que els altres que han realitzat anteriorment, forma part d’un projecte participatiu que pretén determinar una gestió més sostenible del litoral maresmenc en el qual intervenen col·lectius i entitats diverses.

Sergi Galanó de la plataforma Preservem el Litoral del Maresme, ha manifestat que els principals perills per al litoral són “la inoperància de les administracions i el curterminisme de la classe política”.

Agustí Martin ha avançat que centrarà la seva intervenció sobre el seguiment dels corrents marins de la Mediterrània i com afecta la contaminació i el canvi climàtic a aquests corrents i a la mar, entre altres qüestions.

Aquesta xerrada-col·loqui tindrà lloc a l’Espai Galbany, ubicat al carrer Sant Roc, 2, de la nostra localitat.