Xavier Monge anirà al lloc 74 de candidatura de la CUP a les Eleccions al Parlament

Per primera vegada, i que ens consti en la nostra hemeroteca, Vilassar de Mar tindrà tres representants a les diferents llistes electorals que es presenten a les eleccions del Parlament de Catalunya del mes vinent. Així tindrem l’alcaldessa, Laura Martínez Portell, número 20 per Junts, Yolanda Laspalas, portaveu del PP al nostre municipi com a número 60 en les llistes de la formació conservadora i Xavier Monge, al que trobarem en el lloc 74 en les llistes de la CUP. Hem entrevistat a aquest barceloní que fa 5 anys que viu al nostre poble.

És advocat penalista i es dedica a la defensa dels drets humans i a la defensa de les víctimes de la violència masclista. Va bastants anys que milita a la CUP, de la qual ha format part de diversos òrgans i assemblees. Amb altres companys del Maresme, representen a la nostra comarca en la candidatura d’aquesta formació política als propers comicis del 12 de maig.   

Ha dit textualment que va de “bulto”, perquè creu que el “risc de ser diputat” no existeix. Ens ha detallat el procés previ abans d’entrar a les llistes, en el seu cas de la CUP: procés, per cert, molt semblant a la de la resta de formacions.

Ha explicat que va acceptar la proposta que li va fer l’assemblea territorial del Maresme , amb la idea, remarca Monge, que les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular reflecteixen la pluralitat de Catalunya. De moment, segueix Monge, la política municipal no és una prioritat per a ell, tot i que sí que participa a l’assemblea de Babord, formació de la qual, per cert, en vol destacar la bona feina que fan. Ha destacat que Babord representa l’aposta de la CUP per la unitat popular a nivell municipal.

Malgrat la seva joventut, aquest advocat vilassarenc ja ha tastat, en el passat, què significa anar a llistes. Ara bé, és el primer cop que ho fa representant Vilassar de Mar. Les seves experiències prèvies, de quan vivia a Barcelona.

“Allà on vius, t’impliques en la vida comunitària, política i associativa”, diu. I així ho ha fet en els diferents barris de Barcelona on ha viscut.   

Ara, el trobem immers en el Procés de Garbí, un espai de reflexió i de debat, no només intern, sinó també obert, que pretén  actualitzar les bases tant de l’estratègia com de l’organització de la unitat popular per als propers anys.  

Comptat i debatut, la convocatòria per sorpresa de les eleccions al Parlament de Catalunya els ha arribat en ple debat intern.

Ha destacat que els objectius de la CUP són els mateixos des de la seva fundació, es mantenen inalterables.

Monje acaba amb el desig que la CUP pugui ser decisiva en la Cambra Catalana a partir del 13 de maig. I recorda que, amb les aritmètiques polítiques actuals, a vegades, pot ser més important tenir 5 persones diputades que no pas 25.