Xavier Valbuena se sent molt orgullós d’haver pogut participar a l’expedició Pol Sud sense Límits

El vilassarenc Xavier Valbuena, un dels participants a l’expedició “Pol Sud Sense Límits”, s’ha mostrat avui, en una entrevista realitzada al programa “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, “molt orgullós” d’haver participat en aquesta experiència. Valbuena ha explicat que no es pensava que les condicions meteorològiques fossin tant extremes a l’Antàrtida, on la variació de les temperatures en pocs graus es nota moltíssim. Un dels moments amb més neguit que va viure l’expedició va ser quan ell va sentir símptomes de congelació a l’extremitat amputada i quan un dels altres companys va patir una gastritis.

Un dels moments més entranyables que recorda va ser quan, des del Pol Sud,  va poder parlar en connexió telefònica amb el seu fill i amb la resta d’alumnes de cinquè de l’Escola Vaixell Burriac que es trobaven visitant a Barcelona l’exposició que presenta sobre aquesta expedició Cosmocaixa.  Entre les banderes que els expedicionaris portaven i que van enlairar al Pol Sud, hi havia una amb l’escut de la nostra població. Valbuena és professor en un institut de l’Hospitalet de Llobregat i té moltes ganes de reincorporar-se a la feina i veure de nou els seus alumnes.

L’entrevista es redifondrà dilluns 9 de febrer a les 8 del vespre al programa de Vilassar Ràdio “Els esports”, que presenta Jaume Cabot.

Leave a Reply