“Wild Book”, un projecte educatiu amb la natura com a eix

Si t’agrada la natura, si ets un amant de la creativitat i no ets dels que deixen els nens i nenes tot el dia amb el mòbil, atent al Wild Book. Al llibre salvatge. Un projecte educatiu molt potent, de la mà de cooperativa Wild Me, en el qual pren part la vilassarenca Anna Prats.Ens ho ha vingut a explicar a l’espai “Parlant de tot”.

Aquest llibre salvatge pot ser, a més, un molt bon regal de Nadal i Reis. Han obert un període de mecenatge, un Verkami, que restarà obert fins al 2 de desembre.

Prats és dissenyadora gràfica i il·lustradora i també dona classes de disseny a diferents universitats de Barcelona. S’ha enrolat, amb dues companyes més, amb la cooperativa Wild Me, el Jo Salvatge, que pretén generar espais i recursos per aconseguir el creixement saludable de nens i nenes a través de la natura. I, aquest projecte de Wild Book, l’edició d’hivern, ha estat pensat i creat a sis mans.

Es tracta d’ una obra que busca que tinguem eines i activitats per poder sortir a la natura. Un llibre en el qual petits i grans descobriran recursos per sortir a la muntanya i allunyar-se de les pantalles. No és, com explica Prats, un llibre convencional

La dinàmica d’aquesta obra és més que sigui una eina que no pas un llibre per llegir a casa. Conté 10 activitats amb fitxes, que van enganxades amb un mosquetó, i això fa que el llibre sigui portàtil, i d’una goma de cautxú natural, que subjecta les fitxes perquè no desordenin. La dinàmica de cada fitxa està explicada, ja que conté unes instruccions, on s’expliquen, entre altres aspectes, la inversió de temps que es necessitarà, els materials que caldran per fer l’activitat, i està escrit en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Estructurat en 10 fitxes consagrades a cada estació, el Wild Book permet, per exemple, omplir de creacions la part del darrere de les fitxes. El gramatge permet fer-ho i sempre queda un bon record per guardar, conservar o penjar a casa. Família i natura

Prats ha subratllat que fins que un no coneix i connecta amb la natura, no se l’estima prou.    La col·lecció serà, doncs, de quatre volums. Un per cada estació de l’any amb 10 propostes, 10 activitats en cada un. Tractat amb cura, les pàgines són fetes amb residus de les fruites pròpies de cada període de l’any.

 

El Wild Book de l’hivern s’ha fet amb restes orgàniques de taronges i llimones. La sostenibilitat, per Anna Prats, és la clau.

Per això aquest verkami que han obert fins al 2 de desembre.

Qui participi en aquest verkami  tindrà el llibre, per nadal, a un preu una mica més baix, 16 euros, que si el compra quan surti a la venda, que costarà 18’95 euros

Elles mateixes, les tres autores, seran les encarregades d’empaquetar i enviar els llibres personalment. Un bon regal ara que s’acosten dates especials.

L’edat recomanada, a partir dels 5 anys.