Vuit alumnes dels dos instituts de Vilassar de Mar participaran aquest curs al Projecte Horitzó

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMotivar als alumnes que necessiten actuacions individualitzades per superar l’ensenyament obligatori i estimular els seus interessos professionals i laborals és l’objectiu del projecte Horitzó, fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Dimarts 5 de novembre es va fer a la Sala de Plens del consistori la signatura dels convenis de col•laboració amb els dos instituts de secundària de la localitat, Vilatzara i Pere Ribot, perquè vuit alumnes dels seus centres es puguin beneficiar d’aquest projecte. Els vuit alumnes realitzaran tallers en diferents àrees i serveis a la nau de la Brigada Municipal de l’Ajuntament, a l’Escola Bressol Municipal, a la Biblioteca Ernest Lluch, a l’Arxiu Municipal, al Casal de Curació, i, com a novetat, també hi haurà tallers a diferents establiments (Llibreria Index, Sabateria Zamora, Blanc Estudi Floral, Restaurant El Terral, El Corriol) i a l’associació Vilassar Comerç.

Aquestes pràctiques els serviran de primer contacte amb el món laboral i per incentivar els seus interessos futurs en aquest àmbit. Es realitzaran durant més de 200 hores lectives, dos dies a la setmana, els dimecres i divendres al matí i estaran complementades amb sessions d’orientació educativa i laboral. Els tallers, que es duen a terme del 6 novembre al 13 de juny de 2014, són de brigada de serveis, jardineria, pintura, educació infantil, biblioteca, administratiu, atenció sociosanitària, comerç, mecànica de bicicletes, restauració i dinamització comercial.

El primer curs que alumnes dels instituts vilassarencs van participar en aquest projecte va ser el 2002-2003.