Visitem LGTBI Mataró per conèixer què en pensen dels darrers atacs contra el col·lectiu

Desgraciadament i lamentable, en les darreres setmanes hem vist i escoltat en diferents mitjans de comunicació un alarmant i preocupant increment d’atacs contra la comunitat LGTBI. Un dels quals, per cert, amb resultat de mor. Volem saber què en pensen, què proposen a la nostra comarca, al Maresme. Per això en el Crònica, hem visitat l’associació Mataró LGTBI i xerrem amb en Xavi, el seu vicepresident.

El degoteig constant d’agressions contra la comunitat LGTBI que, esquitxen darrerament els mitjans de comunicació i afecten aquest col.lectiu, té dos focus d’origen per a en Xavi. La sortida de la pandèmia, per una banda, i el discurs de l’extrema dreta.

Aquests grups radicals ultraconservadors, avui tristament legitimats, són, per al vicepresident de Mataró LGTBI l’embrió d’aquesta situació tan angoixant. Creu que l’extrema dreta.

Ens ha explicat que als socis i sòcies de l’associació mataronina, la situació actual els evoca èpoques pretèrits que ningú voldria reviure. No ens deixarem trepitjar, avisa en Xavi

La comunitat LGTBI de Mataró i del Maresme passa per moment complicats, segons apunta en Xavi, ara bé, la unió fa la força assegura. Aquesta associació, que és molt jove, segueix treballant. Ara són a les portes de Les Santes. Les volen amb “brilli-brilli“. Una cita, la Festa Major de Mataró, que es vetllarà que sigui segura per a tothom i és que subratlla que LGTBI Mataró és una associació de persones voluntàries que ofereixen assessorament i acompanyament.

Per a casos greus, per agressions i problemes seriosos recomana demanar ajuda al SAI, el Servei d’Atenció Integral de Mataró ubicat al numero 88 del carrer de Xurruca, al costat de l’estació de Renfe de la capital del maresme.

El telèfon del SAI de Mataró és el 93 702 28 12.