Visitem l’Escola de màgia Faier

Francisco Pérez és el seu nom real però a Vilassar de Mar el coneixen tots i totes com el Mag Faier.Porta quatre anys al nostre poble i, ara , és el propietari de l’escola de màgia que duu el seu nom i que es troba ubicada al Carrer Montserrat número 20 de Vilassar de Mar. Des d’aquí hem volgut apropar-nos a aquest Vilassar de Mar més màgic i per fer-ho hem parlat amb el Mag Faier, nom, per cert, que ve del francès i que és el verb “fer”. 

Faier ens explica que aquest interès en el món màgic li ve des de ben petit, ell és segons assegura, el típic nen al que li regalaven el Joc de màgia Borràs. Concretament porta uns setze anys fent trucs de màgia, afició que va agafar arran d’un tiet mag que tenia.

Per Faier, la màgia no és només una forma d’entretenir, sinó que també és una forma d’ajudar a aquells nens i nenes més vergonyosos a fer amics, ja que tots i totes sempre volen fer amigues amb algú que sap fer màgia.

Referents màgics com el Mago Pop, qui Francisco Pérez diu conèixer, ajuden a publicitar encara més el món màgic fent que als infants els neixi un cert interès per elaborar els seus trucs màgics.

Francisco Pérez dirigeix l’Escola de Màgia Faier, on hi ensenya totes les disciplines màgiques; des de la hipnosi, el mentalisme, la màgia amb monedes fins també les arts escèniques.

A partir d’ara a més, els caps de setmana, els alumnes de la seva acadèmia de màgia ens regalaran alguns dels seus trucs en diferents establiments del poble com El petit Falgueras o l’Espinaler.

Però la màgia no és només cosa de nens, les persones adultes també en gaudeixen molt d’aquesta, ja que segons assegura el mag de Vilassar de Mar, els serveix per evadir-se de totes les seves preocupacions. Potser és per això que segons ens explica Faier, ell gaudeix especialment amb les actuacions en residències d’avis, de moment però a Premià de Mar només.

Faier ens explica que als avis i a les àvies els van molt bé les actuacions de màgia ja que la seva visió dins de les residències és molt reduïda, per això a ell li agrada ensenyar-los el que hi ha fora als carrers.

Pel que fa al seu tipus de màgia preferit, Faier assegura ser partidari de la màgia de prop, una màgia més propera al públic i menys freda que la d’escenari.

Així doncs, i per acabar, per aquells i aquelles que sigueu amants de la màgia, sapigueu que el dia 18 de maig el mag Faier actuarà juntament amb els seus alumnes a l’avinguda Arquitecte Eduard Ferrés, amb col·laboració de Vilassar Comerç i amb motiu de la tercera cursa infantil solidària de l’Associació de Persones amb Altres Capacitats.

Farem pes a aquesta causa solidària, Abracadabra!