Visitem el servei del Reparatruck

Durant tota aquesta temporada, t’hem explicat abastament de la presència, a Vilassar de Mar, i per primer cop, de la Reparatruck. Es tracta d’una furgoneta, que estaciona a la plaça Ventura Gassol, davant de l’Aula de Música, i que compta amb un tècnic que ens ensenya, de manera totalment gratuïta, a reparar electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de Solidança és ensenyar-nos allargar la vida d’aquests aparells. Valois Escalona és el tècnic que ens explica com podem donar una segona oportunitat a les nostres cafeteres, mòbils, ordinadors o assecadors de cabells.


Escalona és tècnic en gestió de residus i és al capdavant de la Reparatruck de Vilassar de Mar. És la persona que ens rep, perfectament preparada segons dicten les mesures anti Covid, i ens atén de manera gratuïta.


Per a aquest veneçolà, la primera campanya a Vilassar de Mar de la Reparatuck ha estat d’allò més satisfactòria. De menys a més. Ja omplen el màxim prefixat que és de 12 persones diàries.

Valois ens detalla quins han estat els objectes més reparats en aquesta primera campanya de la Reparatruck al nostre municipi: cafeteres, mòbils i assecadors de cabell-

El servei, com recorda Escalona, està pensat per ensenyar les persones usuàries a allargar la vida dels seus aparells. Sovint, no cal comprar-ne un altre, assegura

Una satisfacció que té el tècnic, explica, és veure com vilassarencs i vilassarenques es van espavilant amb la seva ajuda.N’hi ha que venen a visitar la Reparatruck perquè no disposen d’eines per fer la reparació i altres que venen espantats perquè no són manetes i veuen com se’n surten.

En Valois Escalona també dona assistència tècnica a ciclistes.

La Reparatruck ja està ben consolidada a Vilassar de Mar, tot i que sempre hi ha espai per a les anècdotes. En Valois ni vacuna contra la Covid ni ens fa tampoc un Frankfurt

En tractar-se d’un servei mòbil, al principi (ara ja està acostumat) en Valois ha d’enfrontar-se al fred, al calor de l’estiu i altres funcions, més humanes, com anar al lavabo. No n’hi havia en ple confinament i amb la restauració tancada.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per Solidança

Tot, amb el suport del Consorci de Residus del Maresme, l’Agència de Residus de Catalunya i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. El Reparatruck el tornaràs a veure, a la plaça Ventura Gassol, el 2 de setembre de 10 a 1 de la tarda