Visitem Cafeteria Granja Navas

Corria el mes de març de 1998 quan un inexpert, voluntariós i il·lusionat Toni Navas arrencava el seu bar, ubicat molt al costat del camp de futbol Xevi Ramon. La Cafeteria Granja Navas compleix els seus primers 23 anys de vida amb molta energia, amb ganes de tirar endavant i amb el ferm convenciment de que, un cop se superi l’any coronavirus, només es pot anar a millor. Amb el seu gerent, en Toni Navas parlarem de la història d’un bar de barri, com diu ell, que ha posat més d’un milió i mig de cafès i que ja comença a servir les segones generacions: els nois i noies que hi anaven en els seus inicis, s’han convertit en pares i mares i els seus fills i filles van, també, al Navas.

No s’imaginava l’èxit que va tenir quan alçaves persiana aquell març de 1998.

La primera intenció que tenia és obrir un negoci d’importació i exportació. Era temps en què no existia Internet. Li van aconsellar que no ho fes, ja que empresarialment era molt arriscat.

No tenia cap experiència en la restauració. Finalment  es va decantar per obrir la granja-bar i i ha après molt al llarg dels anys.

En Toni ha assolit un bar de barri, com diu ell, consolidat. Un establiment on hi ha molt més que el que serveix a la barra. I marca de la casa: qualitat, quantitat i bon servei.  

Posant la vista enrere recorda el primer cafè que va servir. Un de prova a persones del servei de neteja de l’Institut Vilatzara i el primer de debò, ja amb la persiana alçada, al primer client, en Ramon.

I, 23 anys després, al voltant d’un milió i mig de cafès servits. Una autèntica barbaritat. Ara, la marca de la casa de la Cafeteria Granja Navas són les gegantines truites de patates. 35 ous i 7 quilos de pes.

Després d’un any covid terrible, celebra que les tornen a fer.

Al marge de les truites de patates, el repte d’en Navas és un històric de Vilassar de Mar i del seu establiment: un frankfurt de mig metre.

Ja pensa en la gran festa que farà per celebrar el 25è aniversari. De moment, atents a les seves xarxes i a l’etiqueta que posarà per recollir les fotografies de clients de tota una vida. I és que s’emociona recordant que ja serveix segones generacions de clients.

Sempre positiu, celebra que, tot i la pandèmia, ell ha pogut gaudir de la seva família i els seus fills. No sempre és fàcil quan un és cambrer, ja que hi ha poc temps lliure per poder estar amb família.

Ara, i amb la pandèmia encara al damunt, creu que el que vingui ha de ser millor, per força.

Un munt de clients, un munt d’amics formen part de la història d’aquest bar de barri que ja compleix els seus primers 23 anys de vida. La cafeteria Granja Navas vol recollir fotografies de tota la clientela que ha anat desfilant pel seu local. Els ajudem? 

Està ubicada a l’avinguda Eduard Ferrés, 132.