Vilassar Ràdio va emetre dissabte un programa especial amb motiu de la X Setmana de la Salut

Un total de 226 persones donats i 33 oferiments és el balanç de la marató de sang que es va celebrar, aquest passat dissabte, al pati de l’escola Pérez Sala en el marc de la festa gran dins de la desena edició de la Setmana de la Salut.

Vilassar Ràdio, va fer un programa especial en directe , per explicar tot el que passava. Una jornada amb molt bon temps i en la qual les famílies van ser els grans protagonistes de la infinitat de tallers que se’ls proposaven.Pels nostres micròfons, van passar un munt de protagonistes dels diferents tallers plantejats pel nostre Ajuntament. L’espai va ser presentat per Jaume Cabot, Joan Escofet, Robert Maza, Cristina Lancho, sota la conducció tècnica de Xavi Puig, amb el suport tècnic de Ricard Alcaina,

Escolta el programa aquí:

El Pérez Sala, ple de gom a gom de nens i nenes que, juntament amb pares i mares, van ser els grans protagonistes de la jornada, el dia gran de la Setmana de la Salut que acaba aquest divendres vinent.

Una de les propostes, arribava de Maresme Quiropràctic. La Siri Bouttier ens va explicar la necessitat de tenir una bona postura corporal per donar l’atenció que es mereix la nostra columna vertebral.

Maresme Quiropràctic és ubicat a la vilassarenca plaça de l’Era. I de la nostra espina dorsal, a la donació de sang. 226 persones donants en una jornada en la qual es volia posar l’accent en les persones més joves. La nostra unitat mòbil gravava el moment en què en Martí donava sang per primera vegada, als seus 18 anys.

Entre la gran quantitat d’estands, hi havia qui debutava. És el cas de la Clínica Dental Roca Siurana, carrer de Santa Maria, 40 amb 25 anys al nostre municipi, ja. Aquest centre familiar oferia revisions gratuïtes en una parada plena de nens i nenes que aprofitaven per pintar i dibuixar, de les quals ens va parlar Albert Toca.

Un dels tallers que, cada any, desperta més curiositat és el que fa el personal de Creu Roja amb la seva pràctica de Reanimació Cardio Pulmonar. També oferien tallers de reaprofitament d’aliments. També vam tenir receptes saludables, que ens va explicar la tècnica de Creu Roja, la Neus.

I del menjar, a les AFAS dels centres públics de Vilassar de Mar. Per primer cop, totes aplegades. Vam donar veu a la Meritxell i a la Beth. Què explicaven? Entre altres tallers, com col·locar bé els aliments a les nostres neveres domèstiques per a una millor eficiència energètica i evitar malbaratar el menjar al màxim.Altres propostes de les AFA era acostar a nens i nenes un plat cuinar per tal que ells i ells esbrinessin quins aliments eren necessaris per cuinar-lo.

Molta afluència hi havia a un estand de reciclatge de l’Ajuntament que estava conduït per Ricard Elias, estudiant de 4rt d’ESO de l’institut Pere Ribot, en el marc de l’optativa de Servei Comunitari. Gratament sorprès pel bon ambient que es respirava al Pérez Sala.

Ens va cridar, també, l’atenció del personal del CILF, el Centre Integral de Logopèdia i Fonoaudiologia. a Graciela reflexionava sobre la importància que tenen els professors, per exemple, a l’hora de detectar un problema. A vegades, una diagnosi més greu, com un dèficit d’atenció, pot tenir l’origen en què el nostre fill o filla senzillament no escolta bé. El CILF és un equip multidisciplinar amb logopedes, neuropsicòlogues i psicòlogues; entre d’altres. Els trobaràs al carrer Picasso, 23 i a Narcís Monturiol, 48. També cal donar un cop d’ull a l’Òptica Andorrana que plantava estand al Pérez Sala. El Jose, el seu responsable, ens parlava de prevenció i del glaucoma. I és que van centrar dissabte en aquest problema ocular que no dona cap símptoma.
Són al carrer de Narcís Monturiol, 8

Finalment, la regidora de Promoció de la Salut, Núria Arasa, va ser la darrera convidada de Vilassar Ràdio. Ens recordava que la desena edició de la Setmana de la Salut centra la seva atenció en la millora del nostre entorn que repercuteix, directament, sobre la nostra salut personal.

Escolta l’entrevista aquí: