Vilassar Ràdio s’adhereix al manifest del Col·legi de Periodistes que exigeix prou agressions als professionals de la informació

Vilassar Ràdio s’ha adherit al Manifest del Col·legi de Periodistes que reclama que s’aturin les agressions als professionals de la informació. Sense periodisme no ni ha democràcia, que és el títol d’aquest comunicat, ja té 132 adhesions de diferents mitjans de tot Catalunya.

El Manifest del Col·legi de Periodistes explica que “davant l’allau d’agressions que els i les periodistes estem patint els darrers dies, volem advertir a la ciutadania que s’estan vulnerant els seus drets. La nostra insistent i reiterada crida a que s’aturin les agressions als i les professionals de la informació va molt més enllà d’una reivindicació corporativista, és un crit d’alarma davant d’un deteriorament de la llibertat d’expressió i de la llibertat de premsa”. Recorden, també, que “cada vegada que algú obstaculitza la feina d’un/a periodista està atemptant contra el sistema democràtic”.

I és que, segons dades del Col·legi de Periodistes, un total de 65 professionals de la informació han estat “víctimes d’agressions mentre feien la seva feina”. Per tant, consideren que aquest fet “és absolutament intolerable”. Per això en el manifest, es rebutja “totes i cadascuna d’aquestes accions, vinguin d’on vinguin, perquè suposen un atac al dret a la informació de la ciutadania”.

Les 132 entitats signats, entre les quals hi ha Vilassar Ràdio, reproven  “especialment l’actuació dels cossos policials, tant dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Nacional. La majoria dels informadors agredits amb la corresponent armilla i/o el braçalet taronja”. Des del col.legi creuen que aquestes accions policials “tenen com a objectiu intimidar els i les periodistes per allunyar-los dels llocs on es produeixen els fets i evitar testimonis dels abusos que puguin cometre”.

Des del Col.legi s’exigeix que “s’investiguin els fets i depurin les responsabilitats” i que “els professionals de la informació podran treballar al carrer sense traves i fer la seva feina sense témer per la seva seguretat”.