Vilassar Ràdio ha emès una programació especial amb motiu de les II Jornades de l’Aigua

Ahir diumenge emetíem d’11 del matí a 2 de la tarda un programa especial des del Museu de la Mina Vella, en el context de la programació especial amb motiu de les II Jornades de l’Aigua

L’espai va ser presentat i produït per Agustí Martí, president de Bricbarca i degà de la Facultat de Nàutica, sota la conducció tècnica de Xavi Puig amb el suport de Ricard Alcaina.

Martín va començar el programa fent balanç de la taula rodona que va tenir lloc divendres a la tarda a Sala Maria Roser Carrau, que vam retransmetre en directe, sobre  “La Gestió de l’Aigua i el Canvi Climàtic”, i que va comptar amb les intervencions d’ Albert Ràmia, Feliu Novell i Francesc Xavier Martínez, director del Departament de Ciència i Enginyeria Tècnica de la Universitat Politècnica de Catalunya.Martí va destacar ahir la intervenció de Francesc Xavier Martínez i és que Martínez  ens va recordava divendres que la major part de l’aigua que tenim al planeta és salada i no és potable

Escolta la taula rodona aquí:

Pel programa d’ahir diumenge al matí, van passar diversos convidats. Escolta el programa aquí:

Josep Budó, president d’Aigües de Vilassar-Mina Vella, va recordar que ens trobem davant d’una situació difícil amb la sequera. Va recomanar que instal·lem  dosificadors d’aigua a les nostres cases. El que fan és disminuir el cabal d’aigua.

Narcís Tenes, membre de la junta de la companyia, va fer-nos cinc cèntims sobre la història de la Mina Vella  Aigües de Vilassar i va explicar-nos que el primer document que tenen data del 23 de desembre de 1863.

Feliu Novell, director del Museu de la Mina Vella, va descriure el contingut i les dependències de què consta el Museu de la Mina Vella. Va  recordar que es pot visitar durant tot l’any i que realitzen  activitats amb les escoles. Són moltes les visites que han rebut  des que va obrir les seves portes l’any 2000.

Julià Julià, va parlar sobre la seva experiència com a gerent d’Aigües de Vilassar-Mina Vella i va subratllar que disposen d’ un magatzem amb una gran reserva de  peces per utilitzar-les fer front a les situacions d’avaria quan es produeixen.

Albert Ràmia, ens va parlar  sobre la seva incorporació com a nou gerent de la companyia i va centrar la seva intervenció en els reptes de futur i properes actuacions que es realitzaran.Va destacar que el consum de litres d’aigua per habitant a VdM està per sota del promig d’altres ciutats.

Pere Guardiola, membre de la junta, va posar sobre la taula el canvi climàtic, que ha influït moltíssim en la situació de sequera que estem patint.

Al pati del museu es va servir xocolata amb melindros, a tots els assistents.Moltes són les persones que van acostar-se al Museu de la Mina Vella per veure’l i descobrir com han anat evolucionant, amb el pas dels anys, els sistemes de distribució d’aigua a tot el poble. També moltes van participar en la recollida de residus que es va fer al tram de la Riera d’en Cintet ubicat al costat del pati del Museu; entre altres residus que hi havia a aquest tram, hi havia algunes ampolles de plàstic, bosses i fins i tot una maleta.

La jornada d’ahir es va completar amb l’actuació, al pati del Museu de la Mina Vella, del cantant vilassarenc Enric Neddermann.

Finalment, cal destacar que ahir vam emetre també des del pati del Museu de la Mina Vella l’espai “Bagul Sardanista”.