Vilassar Ràdio estrena el programa “Històries de Mar i de Dalt”

 

Vilassar Ràdio estrena aquesta setmana l’espai cultural “Històries de Mar i de Dalt”. El pots escoltar els dimecres de 9 a 10 de la nit i, també, els dijous i dissabtes, de 9 a 10 del matí. Què hi trobaràs? Històries, mites, llegendes, anècdotes, personatges, fets, tradicions, art, cultura i patrimoni….

Les “Històries de Mar i de Dalt” ens les explicaran Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, president del Centre d’Estudis Vilassarencs i professor de la Facultat Antoni Gaudí de l’Ateneu Universitari de Sant Pacià i Núria Gómez, historiadora, que forma part del Centre d’Estudis Vilassarencs.

Alexis Serrano ha explicat que senten una gran responsabilitat d’aquest nou repte, ja que han de garantir la continuïtat dels programes, la diversitat de temes i de períodes cronològics a analitzar, i ha afegit que tenen la intenció de convidar, també, a historiadors, de Vilassar de Mar i el Maresme i la resta de Catalunya, que s’han especialitzat en diversos temes, períodes o personatges històrics, i que seran entrevistats al programa.
Volen fer un espai amè, rigorós i didàctic. Un programa sobre el nostre passat, les històries, les tradicions, els personatges i el patrimoni del nostre poble.

De moment, Serrano, ens revela, en primícia, el menú del primer programa. El de dimecres 9 de novembre, el de l’estrena: tractarà sobre la immigració francesa a Vilassar de Mar els segles XVI, XVII i XVIII.

El títol “Històries de Mar i de Dalt” és una declaració d’intencions, ja que el marc geogràfic serà tant el Vilassar històric anterior a la segregació de Vilassar de Mar, com també es parlarà, i sobretot, molt especialment de Vilassar de Mar, però també de Vilassar de Dalt, de Cabrils i d’altres llocs del Maresme.

En el marc de la programació d’“Històries de Mar i de Dalt” hi haurà temps per escoltar moltes anècdotes del nostre municipi, per exemple, dels períodes en què Vilassar de Mar era proveïdor de la Casa Reial, els primers anys del ferrocarril, la història de la pesca i la història dels germans vilassarencs Carrau que van morir en el naufragi del Titànic el 1912, entre altres temes.

Podràs escoltar-ho, també, al nostre web vilassarradio.cat i, també, al nostre canal d’Spotify