Vilassar de Mar tornar a pedalar dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Amb l’objectiu de promoure la bicicleta com a mitjà de transport segur, saludable i respectuós amb el medi ambient, la Regidoria de Medi Ambient, sota l’empara de la Comissió d’Estils de Vida Saludables, ha organitzat dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura una pedalada popular aquest diumenge 29 de setembre.

Serà una pedalada lúdica i festiva, apta per a tots els públics, per sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i donar a
conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic. Per al recorregut s’ha escollit una de les rutes saludables,
inaugurades recentment, concretament la “Ruta del Mar – Vaixell Burriac”, adaptant el seu traç per a poder-la fer en bicicleta. Te una distància d’uns 5,7 km i tindrà com a inici i final la plaça de l’Ajuntament. Començarà a les 10 del matí, pel que caldrà que els qui vulguin participar hi siguin a les 9.30h, per tal de poder-se inscriure i recollir la matrícula per posar al darrera de la bicicleta.

Al final de la pedalada es coneixerà l’estalvi de CO2 que s’ha aconseguit conjuntament entre tots els participants.

Es recomana a tothom que porti aigua i que, qui en tingui, també porti armilla reflectant. I cal recordar l’ús obligatori del casc. Aquells que no tinguin bicicleta poden contactar amb la botiga Corriol(tl. 937593433) que col·labora en l’esdeveniment facilitant bicicletes als que no en tinguin (el nombre de bicicletes és limitat). En acabar hi haurà taller de dibuix per als petits a la plaça de l’Ajuntament.

I també, en el marc de la Setmana de la Mobilitat i coincidint amb la Setmana de la Gent Gran, s’ha organitzat una caminada per al dijous 3 d’octubre. Aquesta caminada es farà per una de les rutes saludables, concretament la “Ruta Els Alocs – La Presentació”, de 3,4Km, o, pels menys atrevits, la “Ruta Litoral Circular 1”, de 1,6Km. Tant l’inici com el final d’aquesta caminada serà a la plaça de l’Ajuntament i l’hora prevista per començar és a les 9.30h.