Vilassar de Mar sonoritza 20 semàfors per a invidents

L’Ajuntament ha sonoritzat 5 cruïlles semaforitzades, amb una vintena d’elements, per facilitar la mobilitat de les persones invidents i persones amb visió reduïda. L’actuació ha tingut un pressupost d’11.470 € (IVA inclòs). 

S’han implantat seguint criteris com la continuïtat amb circuits o itineraris o proximitat a centres d’interès com estacions de transport públic i CAP. La majoria de semàfors sonoritzats es troben al centre urbà. En concret, s’han instal·lat a les següents cruïlles: N-II per anar a Renfe; avinguda Escultor Monjo (sortida N-II), carretera de Cabrils-carrer Cristòfor Colom, av. Montevideo-Cristòfor Colom (només els de creuar Cristòfor Colom) i av. Montevideo-Narcís Monturiol.

El sistema funciona gràcies a un mòdul acústic integrat en l’òptica verda del semàfor de vianants, que s’activa a través d’un comandament a distància o el mòbil només quan la persona usuària ho sol·licita. D’aquesta manera s’eviten sons innecessaris que puguin causar molèsties. Aquest comandament posa en funcionament els semàfors sonors i permet localitzar-los i identificar-ne les fases. 

Vilassar de Mar des d’ara compta amb un total de 8 cruïlles amb aquest sistema sonor d’un total de 14 cruïlles semaforitzades que regulen el pas de vianants al poble. Les altres 3 que ja comptaven amb aquest sistema són: ctra. d’Argentona amb el pavelló d’esports Paco Martín, av. Lluís Companys-ctra de Cabrils-Carles III i la Ronda Vilassar-N-II.