Vilassar de Mar recull 19.000 quilos de menjar solidari en el marc del Gran Recapte

Vilassar de Mar ha recollit 19.000 quilos de menjar solidari en el marc del Gran Recapte dels Aliments que es va celebrar el darrer cap de setmana. Una xifra que es mou en els mateixos barems de l’any passat. Pel que fa al Maresme en general, s’han recaptat 280.000 quilos. Dada un pèl inferior a 2017 (32.000 menys) però que els organitzadors donen per bona després dels problemes que van tenir per omplir les graelles de voluntaris.

Núria Massafrets, responsable del Banc dels Aliments del Maresme fa una valoració positiva de l’edició d’aquest 2018. Malgrat haver-se recollit menys quilos que l’any passat, a la nostra comarca hi ha, afortunadament, 2.000 beneficiaris menys. Interpreten la baixada de beneficiaris es deu a què la gent, mica en mica, se’n va sortint de la crisi.

Pel que fa a Vilassar de Mar, al nostre municipi es van recollir 19.000 quilos de menjar. A Cabrils se’n van recollir 2.500 quilos, 20.000 a Cabrera, bàsicament perquè en aquest municipi hi ha dos punts de recollida molt potents com són l’Aldi i el Carrefour, 3.000 a Argentona i 75.000 quilos a Mataró. Com a resum general, Massafrets considera que “a l’Alt Maresme es va recaptar un xic menys, mentre que al Baix Maresme es mantenen les xifres de 2017”.

La celeritat en la distribució és una de les característiques del Gran Recapte. Com assegura Massafrets els destinataris ja gaudeixen del menjar recaptat que, recorde’m-ho, es basava en oli, llet i conserves. Des del Gran Recapte expliquen que, per aquest 2018, hi ha hagut una novetat pel que fa a la distribució. Per primer cop s’ha fet, també, amb voluntaris. Núria Massafrets també vol apuntar una dada significativa. Gent que abans era beneficiaria, ara s’ha convertit en donant.