Vilassar de Mar present al 47è Saló Nàutic Internacional de Barcelona

El Museu de la Marina, el llaüt Sant Ramon i els gegants de Vilassar de Mar participen al Saló Nàutic Internacional de Barcelona que anirà del 8 al 16 de novembre.El Museu de la Marina té un estand propi a la part que el Saló destina a marina tradicional, espai que acull entitats que treballen a favor de la recuperació del patrimoni històric marítim. L’estand, al pavelló número 4 del recinte de Gran Via, presenta l’exposició “Galeria de capitans vilassarencs de 1820 a 1870”; un plafó sobre Joan Monjo i Pons i l’Escola Nàutica de la nostra població amb una maqueta de l’Ictíneo, exercicis de l’Escola Nàutica del segle XIX, el retrat de Joan Monjo i la imatge de l’edifici de l’Escola Nàutica; tríptics informatius i diferents publicacions editades pel museu.

Pel que fa a activitats, els dies 8, 9 i 16 de novembre es presentarà el CD divulgatiu sobre gasteròpodes marins. El dissabte 8 de novembre, a la tarda, ha organitzat un taller de modelisme nàutic per a nens i nenes. Finalment, diumenge 16 de novembre, a les 12 del migdia, ha organitzat un concert de música barroca del segle XVIII.

Bricbarca, el Centre d’Estudis Nàutics de Vilassar de Mar, també hi serà present al Saló a través del llaüt Sant Ramon, una de les tres barques de mitjana que hi ha en aquests moments a Catalunya i que juntament amb el Rafael de Palamós i el Sant Isidre de Cadaquès estarà amarrat al Moll de la Fusta de Barcelona.

D’altra banda, l’AVAL, Associació Vilassanesa d’Activitats de Lleure, portarà els gegants de Vilassar de Mar, en Pigat i la Lucia acompanyats dels Ssstrèpits (la colla de timbals i percussió) a l’actuació del gegants mariners prevista el dia 8 de novembre a l’espai de Marina tradicional. Serà a les 11 del matí, juntament amb el gegants mariners de l’Escala i Salou.

Leave a Reply