Vilassar de Mar, premiat pel seu compromís amb el reciclatge

Vilassar de Mar ha rebut una distinció per ser el municipi, d’entre tots aquells que van implantar la recollida al 2012, que més tèxtil va recollir gràcies als contenidors d’Humana ubicats a la via pública.

La població va rebre el dijous 26 de setembre el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013, dedicada al canvi climàtic i celebrada a Barcelona. Es tracta d’una de les distincions incloses en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, guardons que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

A Vilassar de Mar, l’entitat disposa de 12 contenidors que de juny a desembre de 2012 van recollir 34.817 kg de tèxtil usat. En aquest context, ha obtingut el guardó en la categoria de ‘Nous municipis col·laboradors d’Humana amb més kg recollits’. El regidor de Medi Ambient, Joan Roca, ha expressat la seva satisfacció per aquesta distinció ja que és ‘un reconeixement a la feina realitzada’  i ha destacat que ‘la felicitació per aquest premi la fem extensible a la població de Vilassar de Mar, que és la que fa un bon ús d’aquest servei’

Distincio Humana2.jpgHumana Fundación Pueblo para Pueblo promou la reducció, reutilització i reciclatge a través dels contenidors de recollida de roba; amb la gestió del textil usat obté els fons per a finançar programes de cooperació. A través d’aquests projectes, la fundació treballa en aspectes com la mitigació i l’adaptació als efectes del canvi climàtic, i contribueix a millorar les condicions de vida de les comunitats menys afavorides dels països del Sud. A més, la reutilització de roba redueix la despesa dels recursos destinats a la producció de peces noves. La roba que anualment es recull en cada contenidor d’Humana, d’anar a parar a un abocador i, per tant, ser incinerada, produiria 10.000 quilograms de CO2. A Catalunya, l’organització disposa de 1.300 contenidors gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades.

Gràcies al conveni signat amb Humana, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha disposat de 25 vals gratuïts, amb un valor de 30 euros cadascun, per adquirir roba i calçats als establiments comercials de la Fundación Pueblo a Pueblo Humana. Els Serveis Socials municipals, que valoren molt positivament la disponibilitat d’aquest nou recurs, han distribuït els vals a famílies amb menors que ho necessitaven, i alhora, els han facilitat un tiquet de transport públic per desplaçar-se fins les botigues.