Vilassar de Mar organitza una gala solidària de dones magues en el Dia de la Dona

Aquest dissabte 8 de març es commemora el Dia Mundial de la Dona Treballadora i Vilassar de Mar ho celebra amb diferents activitats, entre les quals destaca com a novetat un festival de màgia a càrrec de sis dones magues. El festival té caràcter solidari i la recaptació que s’obtingui de l’espectacle anirà a favor de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer.

Màgic Grup Maresme conjuntament amb l’Ajuntament i la col·laboració de Vilassar Comerç organitzen aquest festival solidari que compta amb les actuacions de sis magues de referència dins del sector: la maga Gweaëlle (Paris, campiona de França), Amelie (Madrid, campiona d’Espanya), Alícia (Barcelona), Maria Altés (Vilassar de Dalt), la maga Clara (Girona) i May Closa (Barcelona). Començarà a les 20.30 h, i es farà a l’Ateneu Vilassanès. Les entrades, al preu de 5 euros, es poden comprar de forma anticipada a la papereria l’Illa de paper i a la llibreria Índex. També hi ha possibilitat de col·laborar en la fila 0 amb aportacions a partir de 2 euros.

Altres activitats:

Durant tota aquesta setmana, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch organitza una exposició de llibres escrits per dones o bé on les dones hi tenen un paper important. I des de l’Ajuntament també s’organitza un taller de coeducació adreçat a l’alumnat de 6è de les escoles Pérez Sala i La Presentació.

El 7 de març, Viladona proposa el tradicional sopar en commemoració del Dia de la Dona a l’Escola del Mar, amb música en directe amb el grup Orgue de Gats. El dia 8 de març, a més del festival de màgia, a partir de les 18 h, està prevista la inauguració de l’exposició de fotografies “Què en pensen els homes de les dones?”, del grup “Una mirada particular” de Viladona, a l’Espai Cultural Can Bisa. Les activitats al voltant del Dia de la Dona Treballadora es completaran el 12 de març, amb la projecció per part del grup de cinema de Viladona de la pel·lícula de Ken Loach “Pan y Rosas” a la Biblioteca Municipal, i el 13 de març, al mateix escenari, amb la conferència sobre la nova Llei de l’avortament, a càrrec de la Dra. Argelia Queralt Jiménez, professora de Dret Constitucional de la UB i experta en temes d’igualtat.

La diversitat i la quantitat d’activitats relacionades amb el Dia de la Dona Treballadora s’emmarquen dins de la tasca que, en aquest sentit, està realitzant Vilassar de Mar. Així, cal recordar que el passat 25 de novembre es va presentar a la població el Pla d’Igualtat de gènere per a la Ciutadania 2013-2016, que defineix les línies de treball en l’àmbit de la igualtat de gènere durant aquest període de temps.

Cartell dia de la dona treballadora 2014 v3Programa d’actes:

Durant tota la setmana:

Exposició de llibres escrits per dones o bé on les dones hi tenen un paper important. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Ajuntament de Vilassar de Mar)
Taller de coeducació adreçat a l’alumnat de 6è de les escoles Pérez Sala i La Presentació. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

7 març

21.30 h Sopar de Viladona en commemoració del Dia de la Dona Treballadora, amb música en directe amb el grup Orgue de Gats. Escola del Mar. (Viladona)

8 març

18 h Inauguració de l’exposició de fotografies Què en pensen els homes de les dones?, del grup “Una mirada particular”, de Viladona. Espai Cultural Can Bisa. (Viladona)

20.30 h  La dona al món de la màgia. Preu: 5 euros. La recaptació es dedicarà íntegrament a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer. Ateneu Vilassanès. (Màgic Grup Maresme i Ajuntament de Vilassar de Mar)

12 març

18.30 h Grup de cinema, amb la pel·lícula Pan y rosas, de Keen Loach. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)

13 març

19 h Conferència sobre la nova Llei d’avortament, a càrrec de la Dra. Argelia Queralt Jiménez, professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, experta en temes d’igualtat. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)