Vilassar de Mar incorpora dues educadores comunitàries per conscienciar als joves de la importància de seguir les mesures anti covid-19

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha incorporat dues educadores comunitàries al grup d’agents cívics que fan pedagogia als carrers de la vila per intentar evitar la propagació i el contagi del coronavirus. Les dues educadores treballen amb el sector més jove de la població i de manera coordinada amb dos agents comunitaris de la Creu Roja que s’han desplegat a diferents poblacions de Catalunya arran de la campanya que va encarregar el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya a aquesta entitat. El grup de treball el completen els cinc agents cívics amb els quals compta Vilassar de Mar.

D’aquests cinc, dues persones continuen com cada any amb la responsabilitat de vigilància a les platges i del front marítim. Els tres restants tenen com a funció primera informar la població sobre les mesures per evitar la propagació de la covid-19. Carrers, terrasses de bars i restaurants i els llocs on més acumulació de gent es produeix són els seus principals àmbits d’actuació.

En els últims dies, les educadores han estudiat sobre el terreny els hàbits d’oci del jovent amb un doble objectiu: delimitar les zones on es genera més conflicte i determinar-ne els principals motius.

Segons les primeres conclusions que han extret, l’ús correcte de la mascareta i la necessitat de respectar la distància interpersonal són els aspectes en els que més hauran de posar l’accent.

Amb aquesta informació preliminar, i durant els propers mesos, les educadores s’adreçaran als joves per contribuir a conscienciar-los de la importància de respectar les mesures sanitàries preses per contenir la covid-19.

El treball d’aquests agents està coordinat per les regidories de Promoció de la Salut i la Policia Local.

El comitè d’emergència de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va decidir augmentar l’equip que treballa al carrer explicant aquestes mesures en detectar cert relaxament en el seu compliment. Les dades de contagis i casos positius, desprès, van confirmar la conveniència de la decisió presa.