Vilassar de Mar i Cabrera de Mar suprimiran la línia d’autobús C7 en no rebre la subvenció a la que es va comprometre la Generalitat en la Declaració de Teià

L’1 de desembre es suprimirà el servei de la línea d’autobús interurbana que uneix Vilassar de Mar i Cabrera de Mar a través del polígon industrial els Garrofers, la línia C-7. Els ajuntaments de Vilassar de Mar i Cabrera de Mar han pres conjuntament aquesta decisió després de no rebre la subvenció a la que es va comprometre el Departament de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya mitjançant l’anomenada “Declaració de Teià”.

La línia C7 va néixer l’abril del 2008 per unir Vilassar de Mar i Cabrera de Mar a través del polígon industrial els Garrofers. El servei, finançat a parts iguals pels dos ajuntaments, es va crear amb el compromís que el Departament de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya li donaria una subvenció anual de 75.000 euros, un compromís adquirit en la Declaració de Teià, un pla per millorar el transport públic urbà i interurbà per carretera al Baix Maresme, segons el qual la Generalitat finançaria nous serveis com ara el de la línia C7.

El cost de mantenir aquesta línia d’autobús suposa una despesa de 54.000 euros a l’any per a cada consistori, que en el context de crisi actual i de contenció de la despesa no poden assumir. El 18 de novembre l’acord d’eliminar la línia va passar pel Ple municipal de Vilassar de Mar i va comptar amb els vots a favor de tots els grups (CiU, ERC, IC-V i el regidor no adscrit), a excepció del PSC, que va votar-hi en contra.

Per tal de compensar als usuaris els inconvenients d’aquesta línia que ara s’elimina, a la línia C16, de Cabrera de Mar, es crearà una parada al terme de Vilassar de Mar, concretament a la Piscina Municipal.

Leave a Reply