Vilassar de Mar va presentar ahir la seva candidatura al programa Viles Florides

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentat ahir dimarts al matí la candidatura del municipi al programa Viles Florides i ho va fer amb una plantada popular a càrrec dels nens i nenes de 3r de primària de les escoles del poble. Més de 250 nens i nenes van participar en la plantada d’espècies vegetals que es va fer al passeig Sant Joan de Mar amb la planta viola tricolor amb l’objectiu d’implicar en la cultura del verd les generacions futures i conscienciar-los del que representa mantenir un espai públic en bones condicions.

Durant l’acte, l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, va destacar la llarga tradició del sector de flor i planta en el municipi i els objectius de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i conscienciar sobre el medi ambient i la sostenibilitat com els principals motius que han impulsat la candidatura de Vilassar de Mar. Per la seva part, el representant de la CHOC, Jorge Muñiz, va expressar la seva satisfacció per l’acollida que està rebent el programa, que ja compta amb la participació de més d’11 municipis, i va destacar el fet que posa en valor la tasca quotidiana que des dels ajuntaments es fa per mantenir els espais verds. El director general d’Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, va mostrar el suport del govern de la Generalitat a la iniciativa i als municipis que s’adhereixen i va explicar que és un programa que pot servir per reactivar els municipis des del punt de vista econòmic, social i turístic.

El programa ‘Viles Florides, una aposta per millorar la nostra qualitat de vida’, és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que aglutina la major part del sector de la flor i la planta ornamental, i té com a objectiu reconèixer i distingir els municipis que apostin pels espais verds i enjardinats per a millorar el benestar dels ciutadans.

Leave a Reply