Vilassar de Mar ha entrat en la fase 2 del procés de desescalada

Vilassar de Mar ha entrat, des del 8 de juny, a la fase 2 del procés de desescalada. Us oferim a continació un resum de les principals mesures que implica aquest canvi de fase.

MOBILITAT

– Desplaçaments dins la regió sanitària: Es pot circular per la regió sanitària de residència. 

Es manté la possibilitat de desplaçar-se a altres regions sanitàries només per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de persones grans, dependents o amb discapacitat o per força major.

– Trobades i reunions en grup: s’amplia el nombre de 10 a 15 persones.

– Transport públic (tren, bus, metro): s’aixeca la restricció del 50% d’ocupació dels seients. Ja no hi haurà limitacions en l’ocupació de gent asseguda, tot i que es demana que, quan el nombre de passatgers ho permeti, es procuri garantir la màxima separació entre persones. Quan es viatgi dret, la limitació és de dues persones per metre quadrat. 

– Ocupació de vehicle: no canvia. Als vehicles particulars i privats de fins a 9 places poden viatjar tantes persones com places tingui el vehicle, sempre que totes resideixin al mateix domicili i no cal utilitzar mascareta. Si els ocupants no viuen en el mateix domicili, només poden viatjar dues persones per fila de seients i amb mascareta.

PASSEJOS I ESPORT

– Passeig i esport: S’eliminen les franges horàries, només es manté de 10 a 12 h i de 19 a 20 h la franja reservada per als majors de 70 anys.

Esport professional i federat:  Es permet:

– Entrenaments bàsics a lligues no professionals federades: individuals

– Entrenaments totals a les lligues professionals: Grups fins a 14 jugadors més el tècnic. No hi poden assistir els mitjans de comunicació.

– Competicions a lligues professionals: a porta tancada i sense públic

– Instal·lacions esportives cobertes i centres esportius: Està permesa la pràctica individual amb cita prèvia i per torns. També es permet la pràctica d’esports per parelles, sempre sense contacte físic, mantenint la distància social de 2 metres. En cap cas es podrà superar el 30% d’aforament d’usuaris. 

 • A Vilassar de Mar la Piscina Municipal només té obertes les pistes de pàdel, mitjançant cita prèvia, trucant al tl. 937506987. La resta de la instal·lació roman tancada fins a la fase 3.

PLATGES I PISCINES

– Platges: reobertura amb mesures de distància de seguretat. Els banyistes poden anar-hi a la platja dins de la regió sanitària si respecten la distància mínima interpersonal de 2 metres.

– Piscines recreatives i comunitàries: aforament del 30% de la seva capacitat, sempre que es pugui respectar la distància de seguretat de 2 metres. Necessari concertar cita prèvia amb l’entitat gestora de la instal·lació. No es poden utilitzar les dutxes dels vestuaris ni de les fonts d’aigua.

RESTAURACIÓ I COMERÇ

– Bars i restaurants: es permet el consum interior amb un aforament del 40% (no a la barra ni de peu). Es permet encarregar menjar i beure per emportar al propi establiment.

– Terrasses bars i restaurants: Igual que en fase 1, amb el 50% de les taules sense superar l’ocupació màxima de 10 persones per taula. 

 • A Vilassar de Mar, l’Ajuntament permet l’increment del 50% de la superfície de la terrassa respecte la llicència de la temporada anterior. La distància entre taules ha de ser de 2 metres i l’ocupació màxima per taula de 10 persones. Els bars i restaurants han de fer la sol·licitud i complir amb les condicions tècniques que ho permetin, garantint també l’accessibilitat dels vianants, la seguretat vial i el descans veïnal. Consulteu decret 

– Locals comercials minoristes: poden obrir al públic, sense restricció de metres quadrats, amb un aforament del 40%. Si hi ha diverses plantes, a cada planta ha d’haver-hi el mateix aforament. S’ha de garantir una distància mínima de 2 metres entre clients. Si no es pot garantir, només pot haver-hi un client dins del local. Horari d’atenció prioritari per a majors de 65 anys. 

– Mercats ambulants: 

 • A Vilassar de Mar, el mercat del dijous ja compta amb la totalitat de les parades perquè s’ha ampliat l’espai per encabir-les complint amb les condicions de seguretat.
 • El mercat ambulant agroalimentari del diumenge, a l’exterior del Mercat de Flor i Planta, també té obertes totes les seves parades. 

– Centres comercials: Reobertura amb aforament del 40% a les botigues i 30% a les zones comunes, que no seran per passejar

– Hotels i allotjaments turístics: reobertura de les zones comunes amb un aforament màxim d’un terç de la capacitat total.

EQUIPAMENTS I ACTIVITATS CULTURALS

– Biblioteques: 

 • A Vilassar de Mar, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín obre el 8 de juny, amb cita prèvia, i només amb els serveis de préstec, retorn i informació bibliogràfica. No hi ha consulta en sala. Consulta les condicions

– Museus: màxim 1/3 de l’aforament. 

 • A Vilassar de Mar els museus continuen tancats. 

– Cinemes, teatres, auditoris i altres locals d’espectacles culturals: poden reobrir sempre que tinguin butaques preassignades, mantenint distància de 2 m i amb un terç màxim d’aforament. Poden obrir els serveis complementaris com botiga, cafeteria o similars. La resta de locals destinats a actes i espectacles culturals no podran reunir més de 50 persones en espais tancats. En el cas d’activitats a l’aire lliure, el públic haurà de restar assegut i no es podrà superar un terç de l’aforament ni reunir més de 400 persones.

CENTRES EDUCATIUS

En l’àmbit no universitari es permet flexibilitzar mesures i obrir amb activitat presencial, però s’ha de mantenir sempre que sigui possible la formació a distància.

Pel que fa a les escoles i instituts, segons el pla d’obertura de la Generalitat, l’obertura en el curs actual serà voluntària durant la fase 2: per a l’acció educativa presencial de l’alumnat que finalitza l’etapa (6è de primària, 4rt ESO, 2n de Batxillerat…), per a atencions personalitzades amb els tutors o per als alumnes de 3 a 6 anys les famílies dels quals no puguin flexibilitzar el treball presencial. Aquests casos seran sempre amb grups de màxim 13 alumnes a primària i 15 a secundària, i respectant les mesures de seguretat i higiene. 

 • A Vilassar de Mar obren les escoles de primària i secundària per aquests casos anteriorment descrits.
 • D’altra banda, l’Escola Municipal d’Adults Els Ametllers continuarà les classes de forma telemàtica, decisió presa després de fer la consulta amb l’alumnat. A partir del dia 15 de juny obrirà presencialment per realitzar les preinscripcions per al curs vinent: del 15 al 19 de juny, de 16 a 20 h i del 22 al 29 de juny, de 10 a 14 h, amb cita prèvia.

Les llars d’infants podran obrir amb un màxim de 5 alumnes per aula amb mesures de prevenció, higiene i reorganització d’espais i en cap cas de 0-1 anys. En cas que les llars no puguin oferir els serveis a tots els infants, en prioritzaran els progenitors dels quals, per motius laborals i professionals, hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo. Es descarta l’obertura del servei de menjador.

 • A Vilassar de Mar, l’Escola Bressol Municipal té la intenció d’obrir del 15 de juny al 24 de juliol si el Departament d’Educació de la Generalitat accepta el nou protocol que ha elaborat per a la tornada amb seguretat als centres després de considerar inviable obrir en les condicions exigides pel Departament per les especificitats que dificulten complir les distàncies de seguretat. 

– Autoescoles, acadèmies i altres similars: poden obrir amb limitació a un terç de l’aforament i manteniment de les mateixes mesures de seguretat que per al comerç minorista. 

ALTRES

– Turisme de natura: Es poden fer activitats de turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones però cal contractar-ho amb cita prèvia. 

– Serveis Socials: es manté la reobertura des de la fase 1 dels centres on es prestin els serveis socials. 

 • A Vilassar de Mar es preveu la reobertura presencial de Serveis Socials l’11 de juny amb cita prèvia.

– Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana: 

 • A Vilassar de Mar està previst que l’11 de juny obri de forma presencial amb cita prèvia.

– Vetlles: màxim 25 (aire lliure) i 15 (espais tancats). 

– Culte religiós: es passa del 30 al 50% de l’aforament màxim.

– Casaments: màxim 100 persones (aire lliure), 50 (espais tancats)

– Visites a habitatges tutelats i centres residencials de gent gran o persones amb discapacitat: es permeten les visites de familiars sempre que no hi hagi casos de Covid-19. Cal seguir les següents condicions: concretar la visita prèviament; una visita per persona resident; cal portar equips de protecció adequats al risc del visitant i del resident; cal regular l’entrada i sortida de visites per evitar aglomeracions i cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres i la higiene de mans. També es permeten els passejos amb les persones residents.

– Mascareta: ús obligatori sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres a la via pública, en espais a l’aire lliure, en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic (botigues, per exemple). Només l’han de dur a partir dels 6 anys. No és obligatòria en menors de 6 anys; persones amb dificultats respiratòries; persones amb discapacitat o dependents; activitats incompatibles, com menjar o beure; per causa de força major o situació de necessitat. Des del 4 de maig és obligatori portar mascareta al transport públic. 

 ZONA VERDA D’APARCAMENT EXCLUSIVA PER A VEÏNS I ASSIMILATS. En funcionament els dissabtes, diumenges i dies festius, enguany des del dia 13 de juny i fins al 13 de setembre, de 10 a 20 h. És una zona d’aparcament gratuïta exclusiva per a veïns de Vilassar de Mar i assimilats, en carrers del Pla de l’Avellà i la Xinesca, amb l’objectiu de facilitar l’aparcament a aquestes persones en àrees d’especial concurrència en la temporada estival. El control es farà mitjançant el distintiu d’aparcament expedit per l’Ajuntament. Excepcionalment, i a causa de l’emergència sanitària, el distintiu de l’any 2018 o del 2019 serà vàlid també durant aquest any. Consulteu tota la informació sobre la zona verda

Pel que fa a la normativa d’ús de les platges des del 8 de juny, cliqueu aquí