Vilassar de Mar ha acollit una Jornada de Formació d’unitats canines

 

La Policia Local de Vilassar de Mar va acollir el passat divendres 16 de març una jornada de formació de les unitats canines de policies locals de diverses comarques de la província de Barcelona. Policies i gossos de la Llagosta, Manlleu, Vic, Martorell, Molins de Rei, Alella, Sant Just Desvern, Polinyà, Les Franqueses i del nostre municipi van rebre formació teòrica i pràctica i van posar en comú les seves experiències amb aquestes unitats.

Tots han estat rebuts al matí, a la comissaria de la Policia Local de Vilassar de Mar, pel regidor de Governació, Àngel Font, i per l’inspector en cap de la Policia Local del nostre poble, Lluís López. “Les unitats canines són importants per a la detecció de substàncies, però també són una bona eina social perquè la Policia Local sigui encara més a prop de la ciutadania”, va destacar Font, en el seu discurs de benvinguda. “Fa un temps, tenir una unitat canina era una cosa de ciència-ficció per a la Policia Local. Afortunadament, les coses han canviat, avui en tenim i és una eina que hem de potenciar i millorar en bé de la seguretat ciutadana”, va continuar Lluís López. “Amb aquesta formació volem mantenir posar en comú les bones praxis d’aquestes unitats i millorar-les”, va afegir el comissari en cap de la Policia vilassarenca.

K9, la unitat canina de la Policia Local de Vilassar de Mar, es va incorporar al cos el mes de gener amb la detecció de drogues i substàncies estupefaents entre les seves principals funcions. Prèviament, va ser ensinistrat per poder localitzar fins a 14 olors diferents de drogues. El seu agent guia conviu amb ell les 24 hores del dia i l’ensinistrament és continu.

Divendres al migdia, les 10 unitats que participaven en la formació van fer pràctiques al parc de La Mar Xica: els gossos havien de detectar diverses substàncies que els instructors havien amagat a diferents llocs del parc i entre els figurants que ajudaven a fer els exercicis.

A la tarda, la formació va continuar amb més classes pràctiques i amb una taula rodona que servirà per compartir experiències i coneixements.