Vilassar de Mar, exemple de solidaritat en donació d’aliments

Vilassar de Mar ha tornat a donar, un cop més, un exemple de solidaritat. Segons la primera valoració d’urgència del Gran Recapte dels Aliments, que es va celebrar els passats 19 i 20 de novembre, el nostre municipi calca les donacions de l’any passat. I aquesta és la millor notícia en un 2021 en el qual el Gran Recapte dels Aliments va experimentar un fort descens recollint la meitat de les xifres registrades en 2020.

A la comarca del Maresme, el Gran Recapte dels Aliments atén, actualment, 14.400 persones. 265.000 a tot Catalunya.

Kiko Cosí, portaveu del Gran Recapte a la nostra comarca, ha explicat que al conjunt de Catalunya les donacions han caigut a la meitat aquest 2021 i la quantitat recollida és 3.636.000 euros.

Un descens sense pal·liatius i molt fort

Malgrat tot, el Maresme (en general) salva lleugerament els mobles amb un descens de només, i posem aquest només entre cometes, del 15%.

S’atribueix a què les persones s’estimen més donar els aliments físicament, més que no pas els cèntims.

Això sí, Vilassar de Mar repeteix les xifres de l’any passat. Una molt bona dada pel que fa als sempre excel·lents nivells de solidaritat del nostre municipi. I això que encara els falta comptabilitzar les dades del Mercadona, però la tònica fa pensar a Kiko Cosí que serà calcada a 2020. A falta d’aquesta dada, s’ha tret el mateix que l’any passat.

Altres municipis de la nostra comarca, registren aquest 2021 dades molt superiors a les de 2020 com, per exemple, Argentona que dobla resultats o Canet que millora en un 30%. Moltes situacions, molts números per analitzar.

Ara, al Banc dels Aliments se’ls planteja què fer en l’edició d’aquest 2022. Per a Cosí, s’encaminaran, segurament, a un model mixt si la pandèmia ho permet: recollida d’aliments i de diners per comprar aliments.

Un altre tema a solucionar és el del voluntariat. Aquest 2021, hi ha hagut un cert desconcert, ja que no hi ha hagut recollida física d’aliments, sinó de diners per comprar aliments.

Ara, doncs, el Banc dels Aliments ja està comprant el menjar per repartir-lo entre els més necessitats.

Cal tenir present que els estralls econòmics derivats de la pandèmia han fet estralls al Maresme. Actualment