Vilassar de Mar és un dels vint municipis catalans on llogar un pis és més car

Vilassar de Mar és un dels 20 municipis catalans on llogar un pis és més car. 1.038 euros al mes, de mitjana, és el que costa, i segons dades de l’Incasol, llogar un pis al nostre municipi. I és que al Maresme hi trobem 10 dels 20 municipis més cars de Catalunya. És més, en 8 pobles maresmencs, se superen els mil euros de lloguer mensuals de mitjana. De fet, els pisos de lloguer més car a tot Catalunya els trobem al costat de casa, a Sant Vicenç de Montalt i a Cabrils.

El Maresme és, doncs, una de les comarques més cares per llogar-hi un habitatge. En concret, és la quarta amb els preus de lloguer més elevat de tota Catalunya, només per darrere del Barcelonès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Són les darreres dades de l’Institut Català del Sòl, relatives al primer trimestre de 2023 i recollides pel Consell Comarcal de la nostra comarca.

Cal recordar que els 30 municipis maresmencs presenten moltes desigualtats entre ells. Si hi trobem alguns dels pobles més rics de Catalunya, i de tot l’Estat Espanyol, també n’hi ha d’altres amb preus molt per sota de la mitjana catalana.

Per això el nivell mitjà de la comarca es planta en 815 euros.  Preus que s’han disparat, uns 75 euros per poble, en relació a 2022 quan la mitjana de pagament de mensualitat era de 740 euros al mes.

Els preus més alts de lloguer de Catalunya els trobem a Sant Vicenç de Montalt, 1.559 euros i Cabrils, amb 1.521 euros. 

Els altres 8 més cars, entre els 20 de Catalunya són, i per aquest ordre, Cabrera de Mar, Santa Susanna, Alella, Caldetes, Premià de Dalt, Tiana, Vilassar de Mar i Montgat.

Recordem que el Consell Comarcal del Maresme ha impulsat el Servei de Gestió d’Habitatge Social i Assequible per ajudar els ajuntaments a dinamitzar el mercat de l’habitatge social en els seus municipis.  També disposa de la Borsa de Lloguer del Maresme, que treballen per augmentar l’oferta de pisos de lloguer a preus assequibles i garantir d’aquesta manera l’accés de la població a un habitatge digne i a un preu just.