Crims, assassinats, història, humor, etc... amb tots aquests ingredients damunt la taula, arriba el divendres vinent i fins diumenge el certamen literari Vilassar de Noir, on la novel·la negra prendrà el protagonista amb gairebé una vintena de taules amb autors i autores que parlaran dels episodis més negres de la literatura.

El comissari del Vilassar de Noir i màxim responsable de l’editorial Llibres del delicte Marc Moreno ha passat pel “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio. Amb ell hem repassat el programa d’aquesta sisena edició que s’inaugura el divendres 29 a les 19 h a la Sala Roser Carrau de l’Espai cultural Can Bisa, amb el 100% d’aforament i sense cita prèvia, això sí, amb la mascareta obligatòria. També es podrà seguir per streaming.

Destaca del primer dia la presentació de la novel·la guanyadora de la segona edició del concurs del Vilassar de Noir, escrita per Salvador Balcells Quan la mort truca a la porta” . Narra fets històrics a la Reus del s. XIX amb dos personatges reals.

“Sóc molt defensor del quilòmetre zero, sembla que per llegir novel·la negra ens hagi d’arribar de fora. A casa nostra es fan grans novel·les en català”. Marc Moreno, Comissari Vilassar de Noir.

Dissabte el certamen ens reserva presentacions, l’entrega de VI Premi Vilassar de Noir de relat curt per a joves, enguany amb 64 candidatures, la taula Euskadi Connection amb Jon Arretxe i Noelia Lorenzo. Modera Laura González, entre altres interessants taules.

Per la matinal de diumenge 31 d’octubre el certamen acabarà amb diverses taules literàries amb autèntics especialistes dels crims novel·lístics.

Podeu consultar tot el programa aquí.

Aquest any i per la incertesa de les restriccions de la pandèmia el certamen és purament literari, sense la projecció de cap pel·lícula del gènere.

“Els lectors de novel·la negra són molt fidels i molt entesos del gènere, al Vilassar de Noir volem que sigui molt proper entre els autors i el públic”. Marc Moreno, Comissari Vilassar de Noir.