Vilassar de Mar és present al llibre Els poetes del Maresme

Vilassar de Mar és present al llibre “Els poetes del Maresme” que ha editat Voliana edicions. És una recopilació de poetes de la nostra comarca que han publicat la seva obra fins l’any 2000. Entre les seves pàgines hi trobem referències a Mossèn Pere Ribot, Carme Rovira o Jordi García Jacas entre d’altres.

 

El meu afany de cada dia frisa,

ésser imatge vivent, i vol i dol.

Lluitem la terra i l’esperit,

estol d’exèrcits afollats amb cridadissa.

 

Aquest és un fragment de la poesia L’obra perfecta de Mossèn Pere Ribot inclòs en el llibre Els poetes del Maresme. Aquest eclesiàstic és a la primera part del llibre que està dedicada als poetes de la nostra comarca que van produir fins l’any 1970. Mossèn Perer Ribot, nascut al nostre municipi l’any 1908, va deixar una significativa producció que li va valdre alguns premis de reconeixement. Entre la seva obra poètica destaca Laetare, Llengua de Foc, El pont de l’àliga o Si el gra no mor.

És a la segona part d’aquest Els poetes del Maresme, on trobem autors més contemporanis com Carme Rovira Ros (no confondre amb la pintora vilassarenca), Jordi Garcia i Jacas, Joan Pau Jover i Santinyà, Rosa Pedragosa i March i Francesc Rodón i Bracons. El llibre es converteix en una oportunitat per capbussar al públic en la poesia sorgida i vinculada al Maresme, en un doble itinerari temporal, i permet redescobrir noms que havien quedat a l’ombra i de valorar la riquesa del món poètic que s’hi ha desenvolupat al llarg d’aquests anys.

Isidre Julià, Josep Lladí i Emília Illamola, que són els pares i mares d’aquest llibre, ja estan pensant en un nou projecte: seria una segona edició en la qual agafarien el protagonisme els poetes del Maresme dels primers anys del segle XXI.