Vilassar de Mar commemora el 225è aniversari

El 19 de novembre de 1784,  fa 225 anys, el rei Carles III signava la Reial Provisió que establia el naixement de Sant Joan de Vilassar de Mar com a municipi independent, amb Ajuntament, alcalde, regidors i terme municipal separats de Sant Genís de Vilassar. Per tal de commemorar aquest 225è aniversari, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilassar de Mar s’ha organitzat un programa d’actes que inclou, aquest vespre, una conferència a càrrec de l’historiador vilassarenc Alexis Serrano i la realització, aquest proper dissabte,  d’una representació teatralitzada amb la participació d’un gran nombre d’entitats i persones del poble.

La representació, elaborada a partir d’un guió del conegut periodista cabrerenc Albert Calls, ens traslladarà a l’any 1784, al moment de la independència de Vilassar de Mar. A partir d’uns personatges que faran de fil conductor, el dissabte 21 de novembre a la tarda es realitzarà una cercavila amb carros i cavalls, grallers, tabalers, gegants, capgrossos, pubillatge i autoritats, que acabarà a la plaça Picasso, on tindrà lloc el final de festa amb cant coral, sardanes, bastoners, l’actuació dels diables i una xocolatada per a tothom.

PROGRAMACIÓ: 225è aniversari de la independència municipal (1784-2009)

Avui dijous 19 de novembre
 20 h Conferència institucional Vilassar de Mar, 1784. Un abans i un després, a càrrec de l’historiador Alexis Serrano. Petita introducció musical amb l’obra per a clarinet “Hommage á J.S. Bach”, de Béla Kováks, a càrrec de Gener Salicrú i Soler. Sala de sessions de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Dissabte 21 de novembre      
17.30 h Representació teatralitzada de la independència municipal, amb un espectacle teatral amb dansa, música, carros, cavalls, gegants, capgrossos, diables, bastoners, pubilles, hereus i figurants disfressats de mariners i pescadors que ens transportaran al Vilassar de Mar de 1784. I en acabar, xocolatada per a tothom.
Inici a la plaça de l’Església i cercavila cap a la plaça Picasso, on s’esdevindrà l’espectacle central de la festa. 

Ho organitza:
Ajuntament de Vilassar de Mar

Hi col•laboren:
Amics de la Sardana, Associació Bastonera Picadits, Associació Pubillatge, Aula de Música, AVAL, Bricbarca, Centre d’Estudis Vilassarencs, Centre Excursionista de Vilassar de Mar, Comissió dels Tres Tombs, Patronat Parroquial i Voluntaris Nou Vent.

Leave a Reply