Vilassar de Mar és el municipi de més de 20.000 habitants amb un registre més baix en la taxa de positivitat en la transmissió del SARS COV 2

Arrenquem setmana amb una molt bona notícia pel que fa a Vilassar de Mar i les dades corresponents a l’afectació del coronavirus. Segons publica el Departament de Salut de Generalitat de Catalunya, i amb les darreres dades que disposem, publicades fins el passat 10 de novembre, el nostre municipi és la localitat de Catalunya, amb més de 20.000 habitants, que presenta un registre més baix en la taxa de positivitat en la transmissió del SARS COV 2.

Vilassar de Mar registra un 4%, seguida per Olesa de Montserrat amb un 4.43%. A l’altre extrem de la balança trobem, com a municipis més afectats, Vic amb un 18.13% i Martorell amb un 16.40 %. La taxa de positivitat es calcula tenint en compte el percentatge de PCRs que donen positives en relació al total d’habitants. Un indicador, doncs, molt valuós per calibrar la situació pandèmica en un territori concret.

Recordem que l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut recomana, com a topall màxim el 5%; en canvi el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties xifra en un 3% la situació ideal.

Cal assenyalar, també, que el risc de rebrot a Vilassar de Mar també és el més baix en les ciutats catalanes de més de 20.000 habitants situant-se en 149. L’índex de Vic, per exemple, és de 1.191.

Sens dubte, i insistim, sempre, segons les dades publicades per la Generalitat de Catalunya el passat dimarts 10 de novembre, les darreres que es coneixen, a Vilassar de Mar ens farien ser, ara mateix, optimistes sense oblidar, en cap moment, que cal extremar totes precaucions i seguir treballant per doblegar la corba de la segona onada de contagis del coronavirus.

Pel que fa a les dades de coronavirus d’aquest dilluns 16 de novembre al matí, el Departament de Salut de la Generalitat dóna com a xifra des de l’inici de la pandèmia fins avui un total de 516 casos de coronavirus positius confirmats amb prova diagnòstica des de l’inici de la pandèmia (6 més que divendres).

El Departament de Salut també informa que hi ha des de l’inici de la pandèmia fins avui 4.740 casos possibles d’infecció de coronavirus (60 més que divendres). Són persones que presenten símptomes i que, sense prova diagnòstica feta, un professional facultatiu classifica com a possible cas