Vilassar de Mar es bolca un any més contra la violència masclista

Al voltant del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència masclista, la Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran i diferents entitats han organitzat un ampli programa d’activitats per sensibilitzar la població contra aquesta xacra social.

VdM diu No llargPROGRAMACIÓ:

  • Del 17 al 21 novembre

Tallers per a la prevenció de la violència masclista adreçat als alumnes de 4rt d’ESO dels instituts i de l’Escola d’Adults, a càrrec de Laura Garcia, psicòloga dels Serveis Socials de Vilassar de Mar, especialitzada en violència masclista. TeatreFòrum: És de conya! per a l’alumnat dels instituts. Sala cultural M. Roser Carrau.

  • 22 novembre

18 h Projecció de la pel·lícula Brave i xocolatada. La protagonista de la pel·lícula, la princesa Mérida, lluitarà per trencar amb els rols de gènere que la societat espera que assumeixi. Activitat gratuïta i oberta a tothom. Sala cultural M. Roser Carrau.

  • Del 24 novembre al 5 desembre

Exposició de fotografies finalistes al concurs d’Instagram VdM diu No a la violència. Biblioteca Municipal E. Lluch.

  • 25 novembre

De 9 a 13 h Taula informativa, a càrrec de la Comissió Municipal contra la violència masclista. Av. Montevideo/Narcís Monturiol. Inclourà:

– A partir de les 10 h: Programa especial de Vilassar Ràdio: el magazine Parlant de tot s’emetrà des del carrer i entrevistarà les diferents institucions que treballen per eradicar la violència masclista a Vilassar de Mar.

– Photocall: fes-te una foto amb un eslògan contra la violència masclista!

13 h Lectura del manifest. Pl. de l’Ajuntament.

19 h Acte commemoratiu contra la violència masclista amb la lectura del manifest i la participació d’entitats que faran cantada i lectura de textos i poemes en rebuig a la violència vers les dones: La Tropa Teatre, Aula de Música (col·laboració de l’alumne Camil Piqué), Creu Roja, Coral Englantina, Associació de Veïns/es el Barato, Oncolliga, Viladona, Firobi, Afammer i DiscapVicamar. Seguidament es lliurarà el premi del concurs d’Instagram. En finalitzar, hi haurà pica-pica. Biblioteca Municipal E. Lluch.

  • 27 novembre

20.30 h Vine i mou-te contra la violència masclista. Taller vivencial de moviment vital expressiu:  a càrrec de Teresa Fernández i Elena Molina, d’Organik, amb la col·laboració de l’Aula de Música. En finalitzar, hi haurà pica-pica. Centre Social Mn. Josep M. Galbany

  • 28 novembre

20 h Concert solidari contra la violència de gènere, a càrrec del grup musical DeCATS, en benefici de la Fundació Tamaia, que ajuda dones en situació de violència o que l’han patit. Sala Cultural M. Roser Carrau. (Viladona)