Vilassar de Mar, entre els 26 municipis del Maresme on baixa l’atur

Ja es coneixen les dades de l’atur del mes de juny, un mes que sol ser positiu per a la reducció de l’atur i aquest any no ha sigut una excepció. A Vilassar de Mar hi ha 1.035 persones aturades, 18 menys que al mes de maig, el que significa una taxa d’atur del 10,09%, percentatge per sota de la taxa d’atur comarcal que es situa en el 14,2%. En els darrers 12 mesos, un total de 113 vilassarencs i vilassarenques han deixat les llistes de l’atur.

Precisament a nivell de comarca, la xifra de persones aturades al Maresme s’ha reduït de 1.307 durant el mes de juny, una davallada esperada, però no per això menys important tenint en compte que s’ha registrat a tots els sectors econòmics i a tots els grups d’edat. Percentualment, la reducció de l’atur a la comarca ha arribat al 3,88%, per sobre de la experimentada al conjunt de la província (el 3,35%), però per sobre de la mitjana catalana (el 3,94%). Segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local, només Alella ha tingut unes dades negatives amb un lleuger increment del nombre de persones aturades. D’altra banda, a CabrilsÒrrius i Tiana no s’ha experimentat cap variació.

Les dades del mes de juny reflecteixen que l’atur masculí ha baixat un 5,08% respecte al mes anterior i un 13,60% si comparem amb el mes de juny de 2014. En canvi, la disminució mensual de l’atur femení ha estat del 2,83% i l’anual del 5,67%.

Els serveis són el sector que ha registrat un descens absolut més important de 938 persones, però també és significativa la reducció de l’atur a la indústria (182 persones), a la construcció (123 persones), al col·lectiu de persones sense ocupació anterior (39) i a l’agricultura (25).