Vilassar de Mar entra en la setmana de la Salut

Vilassar de Mar celebra del 3 al 12 d’abril la Setmana de la Salut amb un munt d’activitats per informar, prevenir i fomentar hàbits saludables entre la població. Aquesta edició, la vuitena, servirà per posar en marxa el projecte curricular “Cuidem els Vincles”, que consisteix en fer trobades intergeneracionals entre la gent gran del Casal de Curació i la Casa Pairal i els infants de La Bressoleta, l’escola bressol municipal. D’abril a juny funcionarà com a prova pilot i si la valoració és positiva continuarà durant el curs següent, al setembre. Amb aquesta iniciativa, sorgida d’un projecte que es fa al municipi de Seva, grans i petits compartiran espai, temps i activitats i totes les parts podran aprendre les unes de les altres.

La Setmana de la Salut, organitzada per la Comissió d’Estils de Vida Saludables, comptarà amb xerrades i tallers per deixar de fumar, aprendre a fer reanimacions cardiopulmonars o millorar el sòl pelvià, entre molts d’altres. Els centres educatius també faran activitats especials per transmetre a l’alumnat hàbits saludables i diferents botigues de Vilassar Comerç oferiran descomptes i promocions especials.

Festa de la Salut

El 6 d’abril es farà la Festa de la Salut, al recinte de l’escola Pérez Sala, amb tallers i  activitats dirigides especialment als infants i un concurs de cuina per parelles on un dels components haurà de tenir entre 6 i 14 anys i l’altre més de 18, amb l’objectiu de fomentar la cuina saludable entre els infants. Les inscripcions per al concurs es poden fer a Can Bisa, en horari de 9 a 14 h, al telèfon 937542400 o al correu electrònic martacasas@vilassardemar.cat, indicant nom i edat de les persones que hi participen.

Marató de sang

El 6 d’abril també es durà a terme la Marató de Sang, de 10 a 21 h, que enguany proposa que tots ens convertim en #sangfluencers  i expliquem allà on puguem (Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp…) la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia. A més, per incentivar la donació entre els més joves, entre totes les persones de 18 a 30 anys que donin sang el 6 d’abril a Vilassar de Mar es farà un sorteig d’un val de 20 euros per gastar a qualsevol cine Cinesa. El repte: arribar a les 50 donacions de joves.

Campanya cens i identificació de gossos

El 7 d’abril, dins la Setmana de la Salut, es celebrarà la desfilada canina amb el lema de la campanya per incentivar el cens i identificació dels animals de companyia “També som de Vilassar de Mar”. Tindrà lloc a la plaça Picasso, al matí. Hi haurà una desfilada de gossos per donar en adopció i una altra de gossos amb amo.