Vilassar de Mar donarà sang el 14 i 18 de gener en el marc de la Marató de donants de Catalunya

Des del divendres 10 fins el dissabte 18 de gener se celebra una Marató de Donants de Sang a Catalunya als principals hospitals del nostre país. L’objectiu de la campanya, és arribar a les 10.000 donacions que es necessiten per atendre els malalts que la requereixen. Després de festes, les reserves cauen i, per això, el Banc de Sang estrena, per primer cop, un canal de wapp on qualsevol es podrà informar i fer consultes. A Vilassar de Mar se’n pot donar els dies 14 i 18 de gener a la unitat mòbil que s’ubicarà al carrer de Narcís Monturiol amb la plaça Ventura Gassol.

En temps de festes de nadal i reis, i segons els responsables del Banc de Sang, les donacions cauen un 25%. Amb el retorn a la normalitat, cal esperonar les donacions i per això s’ha endegat aquesta marató. Per exemple, aquest divendres i dissabte, es podrà donar sang en una gran carpa i dos autobusos a la barcelonina plaça de Catalunya. També als principals hospitals de Catalunya habilitaran espais i equips per aconseguir atendre els donants.

Per això, s’ha activat, per primera vegada, un canal de wapp al número 677 07 17 56 en el qual es rebrà informació i s’atendran les qüestions que es plantegin. També es pot visitar aquest web; una via més per informar-se i, si es vol,  apuntar-s’hi tot i que no és obligatori.

El canal de wapp no és l’única novetat per aquesta Marató. El cantant català de trap Lildami ha composat una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant que va necessitar un transplantament de sang i moll de l’os.

Vilassar de Mar, i com no podia ser d’una altra manera, se suma a la campanya. Així, els propers 14 i 18 de gener s’ubicarà una unitat mòbil al carrer de Narcís Monturiol amb la plaça de Ventura Gassol per atendre els donants. Per al dimarts 14 de gener, l’horari és de 17 a 21 de la nit i el dissabte 18, es faran extraccions des de les 10 fins les 14 i de 17 a 21 h.