Vilassar de Mar disposarà de la xarxa de banda ampla del Maresme

Vilassar de Mar és un dels 19 municipis de la comarca que disposarà de connexió de banda ampla a través de fibra òptica en els seus equipaments municipals, gràcies al projecte de Xarxa Comarcal de Banda Ampla del Maresme. El Ple ordinari de setembre va aprovar, amb la unanimitat de tots els grups municipals, el conveni amb el Consell Comarcal per establir les condicions de pas i la gestió de la xarxa comarcal de banda ampla del Maresme al municipi.

El projecte d’instal•lació de la fibra òptica al Maresme té un pressupost d’uns dos milions d’euros i està finançat pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i el fons europeu de desenvolupament regional (FEDER).

Per agilitzar el desplegament de la fibra òptica, s’aprofita el troncal que ja passa per l’autopista C-32 per fer arribar el cablejat a les poblacions de la comarca. La instal•lació començarà a partir d’aquest mes d’octubre, tot i que el servei no entrarà en funcionament fins l’any vinent.

Com apunta Laureà Folch, regidor de Noves Tecnologies, “el desplegament es durà a terme en més d’una fase amb l’objectiu connectar tots els municipis de la comarca en un sol punt per tal d’optimitzar recursos i estalviar diners compartint serveis, telefonia, accés a Internet, servidors i aplicacions, entre d’altres. A més, en fases posteriors, es vol atraure al sector privat, perquè facin arribar aquesta tecnologia a les llars del municipi, proporcionant fibra òptica a l’usuari final”.

Leave a Reply