Vilassar de Mar demana diners a l’Estat perquè ningú tingui problemes per arribar a la platja

“No és una inversió gratuïta, és una inversió necessària pel benestar dels ciutadans de Vilassar de Mar, per poder accedir a la franja marítima”. Això és el que ha dit l’alcalde Damià Del Clot durant la roda de premsa sobre l’esmena que el municipi ha presentat, juntament amb els senadors d’ERC a Madrid, als pressupostos de l’Estat espanyol. Del Clot ha insistit que Vilassar de Mar no vol viure “d’esquenes al mar” i que és un “veïnat marítim” que ha de continuar tenint un accés fàcil al mar: “És un dels béns més preuats que tenim”. Així doncs, per millorar l’accessibilitat a la zona de platja de Vilassar de Mar l’Ajuntament i els senadors d’ERC a Madrid han treballat junts per demanar a l’Estat espanyol que inverteixi en aquesta població.
Aquest dijous, els senadors Joaquim Ayats i Bernat Picornell han visitat l’Ajuntament de Vilassar de Mar per explicar, davant els mitjans de comunicació, la intenció d’aquesta esmena i el detall de la inversió que es demana. Vilassar de Mar, juntament amb els senadors d’ERC a Madrid, ha demanat des del Senat una inversió d’1 milió d’euros per millorar l’accessibilitat a la zona de platja. El passeig Marítim és competència de l’Estat espanyol i, és per això, que tant l’alcalde com els senadors d’ERC estan convençuts que els pressupostos de l’Estat se n’haurien de fer càrrec.
Les fortes pluges que van caure sobre Vilassar de Mar el passat 12 d’octubre van afectar molt la zona costera de la població. Tots els ascensors, que permetien l’accés de les persones amb problemes de mobilitat a la platja, van quedar malmesos. És per això que una de les demandes més importants que fa Vilassar de Mar al govern central és la de buscar una solució definitiva a l’accessibilitat a la platja.
Una de les principals propostes de l’esmena és la d‘adaptar els passos soterranis, tant el de l’estació de tren com el de la plaça de la Torre d’en Nadal, amb rampes que permetin l’accés sense escales a la platja. D’aquesta manera ja no es dependria tan directament del funcionament dels ascensors. A banda, amb la inversió que es demana també es vol connectar el passeig de Vilassar de Mar amb el de Premià de Mar i arreglar els ascensors, el paviment, el mobiliari urbà, l’enllumenat i l’enjardinament de tot aquest espai.
Els senadors d’ERC a Madrid han aprofitat la visita a Vilassar de Mar per explicar que en total han presentat 800 esmenes als pressupostos generals de l’Estat. “És un pressupost que no ens ha convençut des del minut 0”, ha explicat el senador Joaquim Ayats. Aquestes esmenes demanen ajudes per diferents municipis del territori català, entre elles les 40 que afectarien a la zona del Maresme. “Es preveu que l’Estat sigui poc receptiu però hem de fer aquesta feina perquè els ciutadans, també els de Vilassar, s’han de defensar”, ha insistit Ayats.
El senador Bernat Picornell ha afegit que “demanarem els cèntims que ens pertoquen fins a l’últim minut dins l’Estat espanyol”. Assegura que s’estan demanant unes ajudes realistes, necessàries i que Catalunya no té perquè pateix un “espoli fiscal”.

 

 

Audio de la roda de premsa: