Vilassar de Mar comptarà amb un carril segregat a l’N-II a partir de 2024

Vilassar de Mar comptarà, a partir de 2024 i, un cop s’hagin enllestit les obres pertinents, amb un carril bici segregat a tot el nostre continu urbà que s’ubicarà al tram de l’ N-II, vessant muntanya, sentit Barcelona. Aquest és el titular que va deixar, abans d’ ahir, el regidor de Mobilitat i Urbanisme, Àngel Font, en el marc de la celebració de la 11.ena edició de la Pedalada Popular.

I és que abans d’ ahir, el Baix Maresme en general i Vilassar de Mar, en particular, van celebrar un munt d’actes per reivindicar que la carretera nacional, tallada al trànsit rodat durant tot el matí, esdevingui un carrer més. Una artèria recuperada per a l’ús i gaudi de persones i de, per exemple, bicicletes.

Per això, més de 200 persones es van inscriure en la pedalada popular que, organitzada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar, va plantejar un recorregut de 6 quilòmetres. Pares, mares i nens i nenes van poder gaudir d’un passeig, no competitiu, i es van endur a casa un recordatori molt especial: un embut de plàstic, de color taronja, que el nostre consistori va repartir als i les ciclistes per tal que puguem recollir, a casa i de manera còmoda, els olis de cuinar i els de les llaunes de conserves, que a més de malmetre les nostres canonades, perjudiquen, i molt, el medi ambient.

L’Ajuntament recomana dipositar, via embut, aquests residus en ampolles de plàstic i deixar-los als contenidors de color taronja que, a tal efecte, l’Ajuntament va instal·lar, fa pocs mesos, en 9 punts del nostre municipi.

En finalitzar la Pedalada, l’N-II es va convertir en escenari de tallers i jocs. Nens i nenes van poder, per exemple, complimentar un traçat ciclista, aprendre a tocar els timbals que els Ssstrèpits van posar a disposició de la gent, pintar, retallar o aprendre a arreglar els pneumàtics de la nostra bicicleta.

Amb la voluntat que fos una jornada d’allò més inclusiva, l’Ajuntament de Vilassar i, en col·laboració amb la botiga el Corriol, va posar a disposició de tots i totes un parell de tàndems i un tricicle per tal que les persones amb algun tipus de problema de mobilitat poguessin, només faltaria, gaudir de la jornada, de la pedalada de diumenge.

Un dels tallers que va tenir més èxit (van esgotar existències i, especialment, la llimonada), va ser la carpa del Consell d’Infants. Aquest òrgan de participació, que ja ha començat a treballar i que està format per 18 consellers i conselleres de les escoles del nostre municipi, i també de la ludoteca Tucutuc, van poden explicar, amb l’ajuda de diferents materials audiovisuals, quina tasca fan. El curs anterior es van centrar en les nostres platges i, especialment, en el nostre litoral marí. I és que l’encàrrec de nens i nenes és vetllar per als Objectius de Desenvolupament Sostenible.