Vilassar de Mar celebra Sant Jordi

Aquest divendres 23 d’abril és Sant Jordi i Vilassar de Mar celebra aquesta diada amb un conjunt d’activitats, que finalitzen el diumenge 25 d’abril. La programació d’activitats, que s’estan duent a terme des del passat 9 d’aquest mes, està condicionada per l’actual  situació de pandèmia que estem vivim. Recordem que els actes presencials tenen aforament limitat i un sistema de reserva prèvia,  mitjançant l’app Vilassar de Mar

Aquest divendres,  des de primeres hores del matí, punts de venda de roses i llibres al carrer, davant les botigues que ho han sol·licitat prèviament. De 10h a 13h, a Vilassar Ràdio, edició especial del magazine matinal “Parlant de tot” amb entrevistes al sector de la flor i del llibre, des de les 10 del matí. La llegenda de Sant Jordi també es pot escoltar a través de les ones de la nostra emissora: a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda, narrada per Sílvia Cantos. Una iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb el suport de la Biblioteca Ernest Lluch i Vilassar Ràdio.

Fins a aquest divendres,  les xarxes socials de la Biblioteca ofereixen vídeorecomanacions literàries,a càrrec de diverses persones de l’equip de la Biblioteca.

La Biblioteca Municipal Ernest Lluch és un dels escenaris principals de les activitats de la Diada. Al seu vestíbul, fins a aquest dissabte 24 d’abril es pot veure l’exposició de les novetats de Sant Jordi i es pot reservar un d’aquests llibres.

Diumenge 25, la sala cultural Maria Roser Carrau acollirà dos passis, un a les 11’30 del matí i l’altre a les 17’30h de l’obra de teatre “Una carretada de contes”. Activitat gratuïta per al públic familiar amb aforament limitat i inscripció prèvia.

Fins al dissabte 8 de maig, l’exposició “Poemot”, a càrrec d’Adrián Salcedo Toca, artista local, es presenta al passadís de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch. Es tracta d’un poema èpic organitza sobre paper de 10 metres d’amplada x 1,5 metres d’alçada, de poesia visual i postsurrealista.

La primera activitat que va fer-se va ser el concurs d’aparadors en què van participar una trentena d’establiments associats a Vilassar Comerç. Recollint la butlleta participativa en un d’aquests establiments i es podia fer la ruta pels 30 aparadors que proposaven, fins al 20 d’abril.

Al jardí de la Biblioteca, a l’aire lliure, tenia lloc dissabte de la passada setmana una hora del conte per a públic familiar i dilluns passat al vespre la presentació del llibre “Dones poetes de la Maresma”, a càrrec de Jordi Solé, editor, i Emília Illamola i Queralt Morros, curadores, L’acte es va completar amb recitació de poemes de Lali Ribera, Carme Rovira, Núria López i Muntsa Prat.

Dimarts passat al vespre tenia lloc la xerrada online organitzada per l’AFA de l’escola Els Alocs sobre “La resposta és en els llibres” a càrrec de Jaume Centelles.

El dimecres al vespre es feia el  lliurament de premis de la Mostra Literària Mossèn Pere Ribot,al Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch., organitzat per La Tropa Teatre i Regidoria de Cultura i Festes Populars

Les sardanes no han faltat a la cita, tot i que en format concert, a la plaça de l’Ajuntament,  diumenge de la passada setmana, 18 d’abril al migdia,  amb la cobla Lluïsos de Taradell.

En relació a les activitats previstes per aquest diumenge a les 12 h, al jardí de la Biblioteca, dins del cicle Escena & Llibres,  música amb Miquel Moya “Iris” i microteatre amb “Mi Danzi L’Ànima”, han quedat ajornades.