Vilassar de Mar celebra la 11a Setmana de la Gent Gran

Del 21 al 27 de setembre, l’onzena edició de la Setmana de la Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Sanitat i Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ret un nou homenatge a la gent gran.
La cantant Núria Feliu serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Setmana de la Gent Gran, que inclou una vintena d’activitats, algunes d’elles ja consolidades i d’altres de noves. Entre les novetats hi ha un taller de cuina (dijous), un espectacle musical (divendres) i la lectura dramatitzada (dissabte) de l’obra de Santiago Rusiñol Dol d’alivio, a càrrec del taller de teatre per a gent gran creat a l’abril dins les activitats formatives que du a terme l’Ajuntament. D’altres activitats com el concurs de truites incorporen quatre premis, un dels quals a la truita més original. Enguany la caminada pel poble es farà pel passeig Marítim amb un fisioterapeuta que ensenyarà als participants com aprofitar els circuits esportius que s’han instal•lat a la platja.  Tots els actes són d’entrada gratuïta excepte el dinar de germanor (diumenge) que té un preu de 13 euros. L’Ajuntament recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun acte ho pot sol•licitar trucant a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.

PROGRAMA D’ACTES:

Dilluns 21 setembre

11 h Festa a la residència Vida als Anys. Jornada de portes obertes. Esmorzar i exposició de treballs fets pels avis. Carrer Sant Pau, 17

17 h Inauguració de la XI Setmana de la Gent Gran. Amb la intervenció de Núria Feliu, cantant. A continuació, projecció del vídeo Festa de les Enramades a Vilassar de Mar, a càrrec del Centre d’Estudis Vilassarencs. Centre Social Mn. Josep M. Galbany
Dimarts 22 setembre

De 9 a 12 h Campionat de petanca. Pl. del Círcol

11.30 h Festa al Casal de Curació. Jornada de portes obertes. A continuació, actuació musical a càrrec del grup Mandràgora i pica-pica.
17 h Caminada pel poble: recorregut pel passeig Marítim amb un fisioterapeuta del centre SPAL per ensenyar a la gent gran com aprofitar els circuits esportius. Inscripcions a l’Escola Nàutica fins al 21 de setembre. Sortida des de la plaça de l’Ajuntament.

 

Dimecres 23 setembre

De 9 a 12 h  Campionat de petanca (final) i entrega de premis. Pl. del Círcol.

17.30 h Festa del Centre Cívic Lluís Jover. Demostració i classe oberta de country a càrrec de Teresa Ramon. A continuació, pica-pica ofert pel Centre. Plaça Vicenç Martí.
Dijous 24 setembre

10.30 h  Campionat de dòmino (1ª fase). Centre Cívic Sant Pau.

11 h Taller de manualitats. Elaboració d’una espelma de patchwork, a càrrec d’Helena Cayuela. S’ha de portar agulles de cap, un didal i tisores. Places limitades, màx. 25 persones. Inscripcions a l’Escola Nàutica fins al dia d’abans. Centre Social Mn. Josep M. Galbany.

15.30 h Campionat de dòmino (2a fase). Centre Cívic Sant Pau.

16 h  Festa a la Casa Pairal. Jornada de portes obertes. Exposició d’històries escrites pels avis. Concert i xocolatada.

17.30 h Taller de cuina Cuida’t menjant sa. Es cuinaran receptes i s’explicarà com preparar menús equilibrats per a tota la setmana de manera fàcil i ràpida. Les empreses que patrocinen el taller oferiran regals als assistents. Inscripcions a l’Escola Nàutica fins al dia d’abans. Centre Social Mn. Josep M. Galbany.
Divendres 25 setembre

10 h  Campionat d’escacs (1a fase). Centre Cívic Sant Pau

12 h  III Concurs de truites. L’organització posarà a disposició de cada participant un fogonet, els ous i l’oli perquè es pugui elaborar la truita. Cadascú s’haurà de portar de casa la paella, els estris i els ingredients que hi posarà, que podran ser prèviament cuinats a casa. Es disposarà d’un temps de 20 minuts per a l’elaboració. El jurat estarà format per l’àvia Remei (cuinera), Justo Ruíz (rècord Guinness de quantitat de truites de patata) i Miquel Ferrer (restaurador Atlàntida 2). Hi haurà quatre premis, un dels quals a la truita més original: 1r premi: val de 200 euros per comprar en botigues del poble. 2n premi: tour gastronòmic per menjar en quatre restaurants del poble. 3r premi: val de 100 euros per comprar en botigues del poble. Premi a la truita més original: 1 pernil serrà. Al final de l’acte hi haurà degustació de les truites que han concursat i una gran musclada. Inscripcions a l’Escola Nàutica fins al 23 de setembre.

De les 10 del matí a la 1 del migdia, Vilassar Ràdio farà el magazín del matí “Parlant de tot”, en directe des de la plaça de l’Ajuntament. Amb la col•laboració d’Atlàntida 2, Can Pa amb tomàquet, Can Serrat, Espinaler i Vilassar Ràdio.

17 h Festa a la residència Front Blau. Jornada de portes obertes i sessió de gimnàstica per a gent gran a càrrec del fisioterapeuta del centre. Es recomana portar roba còmoda. A continuació, berenar. Torrent del Porxo, 12 (davant del baixador de Renfe de Cabrera de Mar).
19 h Espectacle musical. 100 cançons d’ahir i un milió de records. Antologia del bolero (recital de cançons i poemes). A càrrec de Roger Reyes (cantant de l’Orquestra la Principal de la Bisbal), Ricard Ardèvol (rapsode) i Francesc Borrull (mestre pianista). Ateneu Vilassanès.
Dissabte 26 setembre

11 h Campionat d’escacs i dòmino (lliurament de premis). Centre Cívic Sant Pau.

12 h Especial programa de Vilassar Ràdio “Els nostres avis”. Sala de sessions de l’Ajuntament.

17 h  Lectura dramatitzada de l’obra de Santiago Rusiñol Dol d’alivio. A càrrec de taller de teatre per a gent gran. Direcció: Joan Ramon. Ateneu Vilassanès. A continuació, recital poètic a càrrec de José López i espectacle de màgia i circ amb Adan-Xou. Final de festa amb pica-pica. L’Associació Discap-Vicamar patrocina l’espectacle de màgia i circ.
Diumenge 27 setembre

11 h Missa solemne amb la participació del cor parroquial Sant Joan. Església parroquial

14 h  Dinar de germanor amb l’actuació del conjunt Fènix. A l’arribada, degustació de pisto manxec i llimonada, a càrrec de l’Associació de Daimieleños de Vilassar de Mar. Preu del tiquet: 13 euros (aforament limitat). Pista annexa del pavelló d’esports municipal Paco Martín. Venda de tiquets a: Ajuntament, Serveis Personals, Centre Cívic Lluís Jover, Centre Cívic del carrer Sant Pau i despatx parroquial (dimarts i dijous de 18 a 20 h)
Durant tota la setmana, exposició dels treballs realitzats pels assistents al taller de manualitats del centre social Mn. Josep M. Galbany.

Durant tota la setmana, de 17 a 19 h, al centre social Mn. Josep M. Galbany, demostració en directe i exposició de puntes de coixí a càrrec de:
 – Associació de puntaires del Centre Cívic del Passeig
 – Puntaires del Centre Cívic Lluís Jover
 – Puntaires Aula 4

Altres:
Gent gran: crisi i solidaritat
Recollida de menjar per a Càritas al llarg de la Setmana de la Gent Gran.
Punts de recollida:
– Àrea de Serveis Personals. Escola Nàutica, C. Santa Eulàlia, 40 (93 754 05 00). De dilluns a divendres, de 9 a 2 del migdia, i de dilluns a dijous, de 5 a 7 de la tarda.
– Centre Cívic Lluís Jover. C. Lluís Jover, 22 (93 750 28 43)
– Centre Cívic Gent Gran Sant Pau. C. Sant Pau, 22 (93754 05 00)
– Parròquia, al Temple Parroquial, de 10 a 1 del matí  i de 6 a 8 de la tarda.

Leave a Reply