Vilassar de Mar celebra el Dia de la Dona

Cursa Dia de la Dona 2015Una cursa-caminada, exposicions, cinema i visites guiades a la casa de la pintora Carme Rovira són algunes de les activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. A més, la setmana del 7 a l’11 de març, l’Ajuntament oferirà tallers d’igualtat a les escoles que ho sol•licitin.
Fins al 29 de febrer va estar en marxa, entre l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO, el concurs Què en pensa el jovent del Dia de la Dona? La frase o el dibuix premiat s’estamparà a la samarreta que es repartirà entre les persones participants a la cursa del dia 6. L’any passat va ser la primera experiència d’aquesta cursa, que també es pot fer caminant, i enguany es tornarà a repetir amb el lema “Avancem per la igualtat!”. Les persones que la vulguin fer corrent seguiran l’itinerari de la Ruta llarga i les que la vulguin fer caminant per la Ruta Mitja. En acabar, hi haurà botifarrada gratuïta. S’han tancat les inscripcions.El 6 i el 8 de març es faran visites guiades gratuïtes a la casa museu Carme Rovira, prèvia inscripció al correu aliersm@vilassardemar.cat o trucant al 937593639 per donar a conèixer el llegat d’aquest pintora naïf vilassarenca. El 8 de març, a la tarda, Juan Bustamante proposa el taller “Reconeix-te aprenent a ser tu mateixa”, amb inscripcions a l’Escola Nàutica al tl. 937540500 o al c/e garciarl@vilassardemar.cat. Viladona, l’associació de dones de Vilassar de Mar, dedica el cinefòrum del 9 març a la pel•lícula Clara Campoamor: la mujer olvidada, de la directora Laura Mañá. Basada en fets reals, el film està ambientat en l’època de la República, quan la dona va aconseguir votar per primera vegada a Espanya. I el dia 18 de març és el dia triat per aquesta entitat per celebrar el Dia de la Dona amb un sopar i ball a l’Escola del Mar.
Exposicions
L’exposició Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana mostrarà del 4 al 21 de març a la Biblioteca les dificultats per harmonitzar la vida laboral, la personal i la familiar que han convertit la gestió del temps en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones. D’altra banda, l’exposició de fotografies que el grup ‘Una mirada particular’ de Viladona realitza cada any amb motiu del Dia Internacional de la Dona enguany porta per títol Dones associatives i enguany posa cara a les dones del poble que treballen en associacions de forma voluntària. Es podrà visitar del 6 de març al 24 d’abril a l’Espai Cultural can Bisa.
PROGRAMACIÓ:
Fins 29 febrer
Concurs de frases i/o dibuixos de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO: Què en pensa el jovent del Dia de la dona? La frase i/o dibuix premiat s’estamparà al samarreta que es repartirà el dia 6 de març en la cursa del Dia de la Dona.
6 març
10 h Cursa caminada del Dia Internacional de la dona. Avancem per la igualtat! Convocatòria al punt de sortida a les 9 h per entrega de dorsal i samarreta. Sortida a les 10 h des de la plaça de l’Ajuntament. Per a les persones que la vulguin fer corrent l’itinerari serà la Ruta Llarga i per qui la vulgui fer caminant serà la Ruta Mitja. La sortida per a les persones que la fan caminant serà a les 9.45 h i per a les que vulguin córrer a les 10 h. En no ser una cursa de caire competitiu es circularà agrupat. En finalitzar, hi haurà botifarrada gratuïta per a totes les persones participants.
12 i 13 h Visites guiades gratuïtes a la casa museu Carme Rovira, amb grups reduïts i inscripció prèvia a les 12 h i a les 13 h. Inscripcions mitjançant c/e: aliersm@vilassardemar.cat o al tl. 937593639.
8 març
10 i 11 h Visites guiades gratuïtes a la casa museu Carme Rovira, amb grups reduïts i inscripció prèvia. Inscripcions mitjançant c/e: aliersm@vilassardemar.cat o al tl. 937593639.
De 18.30 a 20.30 h Taller de Juan Bustamante: Reconeix-te aprenent a ser tu mateixa. Hi haurà servei de guarderia prèvia sol•licitud. Places limitades. Inscripcions a l’Escola Nàutica al tl. 937540500 o al c/e garciarl@vilassardemar.cat. Centre Social Mn. Josep M. Galbany
9 març
18 h Cinefòrum amb la pel•lícula Clara Campoamor: la mujer olvidada (2011), de la directora Laura Mañá. Basada en fets reals, està ambientada en l’època de la República, quan la dona va aconseguir votar per primera vegada a Espanya. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)
3 març
17.30 h L’hora del conte: Dones, mares, nenes, a càrrec de Sílvia Cantos. Per a públic familiar. Biblioteca Municipal E. Lluch
18 març
21.30 h Sopar i ball en commemoració del Dia Internacional de la dona amb música en directe. Preus: 17 € sòcies i 20 € no sòcies. Reserves al tl. 678461999 o al correu: viladona@gmail.com. Escola del Mar. (Viladona)
*Del 7 a l’11 març Tallers d’igualtat a les escoles que ho sol•licitin. (Ajuntament)
Exposicions
Del 4 al 21 març
Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana. Biblioteca Municipal E. Lluch. Inauguració el dia 4 de març a les 19 h. (Biblioteca Municipal i Viladona)
Del 6 març al 24 abril
Dones associatives, exposició de fotografies del grup Una mirada particular, de Viladona. Inauguració el 6 de març a les 12 h. Espai Cultural can Bisa.
Exposició bibliogràfica i/o guia de lectura sobre la dona En femení. Biblioteca Municipal E. Lluch

Leave a Reply