Vilassar de Mar aspira als Tres Tombs més florits de Catalunya

El dissabte 18 de gener arriba a Vilassar de Mar el tradicional Tres Tombs; una de les festes més esperades del calendari. Les flors i les plantes tornaran a lluir en aquesta festa en honor a Sant Antoni Abat.

Al nostre municipi es pot contemplar un dels tres tombs més espectaculars i més florits de Catalunya. La tradicional festa, com sempre, és organitzada per l’Agricola de Vilassar de Mar en col·laboració del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya. És previst que circulin pels principals carrers del nostre poble un total de 25 carros, carrosses i carruatges i una cinquantena de cavalls amb els seus genets.

Tots engalanats amb flors. Els protagonistes de la desfilada dels Tres Tombs, a més, aniran regalant-ne als vilassarencs i vilassarenques que es vagin trobant en el seu camí. I és que, enguany, Vilassar de mar, terra de floricultors i horticultors, vol desmarcar-se de la resta de tres tombs catalans per esdevenir el més florit de Catalunya.

Actes de celebració

Els actes de celebració dels Tres Tombs començaran el divendres 17 de gener a les 7 de la tarda amb una missa a l’església de Vilassar de Mar en honor a Sant Antoni Abat. El plat fort serà el dissabte 18. A les 10 del mati, esmorzar popular amb botifarrada al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya per rebre tots els assistents.

Recorregut

A partir de les 12 del migdia, es donarà el tret de sortida al popular Tres Tombs. Així es passarà tres vegades pel traçat que, sortint del Mercat de la Flor enllaçarà amb Maria Vidal i Sant Genís per travessar la riera de Cabrils i encarar els carrers de Montserrat i Sant Josep fins anar a trobar la riera d’en Cintet per agafar-la de baixada fins Santa Coloma, Sant Francesc, dr Masriera i el carrer de Sant Joan.

Durant l’acte es vendran els panellets de Sant Antoni.

Finalment, cal destacar que a 3/4 d’1 de la tarda tindrà lloc la benedicció d’animals a la plaça de l’Església, a les 2 dinar de germanor al restaurant Jardimar (el preu del tiquet és de 15 euros i cal reservar-lo abans del 17 de gener), i ball discoteca fins a les 10 de la nit, al vestíbul del Mercat de Flor.