Vilassar de Mar amb la Marató de TV3

Vilassar de Mar ha organitzat diferents activitats per col•laborar amb la Marató de TV3. Els dies 14, 15 i 16 de desembre hi haurà un festival de màgia solidària on actuaran més de 20 mags i el dia 16, a més, es farà un ball i un mercat solidari. La recaptació d’aquestes activitats anirà destinada íntegrament a la Marató, enguany dedicada al càncer. El preu de l’entrada per a cada espectacle és de 5 euros i estaran a la venda a la guixeta de la Sala Roser Carrau.


El Festival de màgia solidària està promogut i organitzat per l’Associació Catalana d’Aficionats a l’Il·lusionisme (ACAI) conjuntament amb l’Ajuntament i amb la col·laboració de Rotary Club Vilassar-Burriac, l’Associació de Veïns del Casc Antic, Pastisseries Falgueras, Carns Boher, L’Atlàntida, Pa amb tomàquet, Banc de Santander i la Impremta d’Argentona. Il•lusionistes i mentalistes, mags de totes les especialitats, es donaran cita a la sala cultural Roser Carrau (Espai Cultural Can Bisa), els dies 14 i 15 amb un espectacle per a tots els públics a les 21.30 h i el dia 16 de desembre amb un altre de caire més infantil que començarà a les 12 h. Aquest dia, a més, a les 11 del matí hi haurà una xocolatada per als assistents, gentilesa de Pastisseria Falgueras, i des de les 10 del matí alguns mags visitaran la Casa Pairal perquè la gent gran també gaudeixi del festival. De la Casa Pairal posteriorment sortirà un cercavila conduït per la colla de diables de l’AVAL, els Mansuets de Foc, que portarà l’animació fins a can Bisa.
D’altra banda, l’Amipa de l’Escola del Mar, l’Ampa de l’escola Pérez Sala i el grup organitzador de festes del Veral de l’Ocata han organitzat per al 16 de desembre un ball i un mercat solidari al passeig del Veral de l’Ocata. De 10 del matí a 3 de la tarda, hi haurà xocolatada, tómbola, música, animació i l’actuació del Ssstrèpits.
Cal assenyalar que des del taller de reciclatge del Pla de desenvolupament comunitari del Barato es va organitzar el 17 i el 18 de novembre una tómbola solidària amb els articles restaurats al llarg de l’any i van aconseguir 807,82 euros per a la Marató.

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. L’edició del 2011 va recollir 8.931.418 euros per a la investigació de la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits.
* FESTIVAL DE MÀGIA SOLIDÀRIA. PROGRAMA D’ACTUACIONS SALA ROSER CARRAU
Divendres 14 de desembre
A les 21.30 h
– Churches – Marsans: Una parella de presentadors molt originals.
– Albert Noriega: Unes mans series, però molt efectives.
– Eva: Una bona representació de la Màgia Femenina.
– Pedro: Aquest home no té prohibit fumar enlloc.
– Mac Xule: Simpatia a dojo per aquest mag polifacètic.
– Alex Kim i Luna: Especialistes en grans il·lusió. Han actuat arreu del món i participat amb èxit a festivals, teatres, congressos i actes culturals. La seva màgia es transforma en realitat.
Dissabte 15 de desembre
A les 21.30 h
– Toni Casas: Actual professor a l’ACAI, Ass. Catalana d’Il·lusionisme, és un gran prestidigitador i aportarà la seva experiència per conduir l’espectacle.
– Paul Herny: Un mag jove amb molta empenta.
– Eduard Juanola: D’aquest mag no es pot parlar, és necessari veure’l.
– Mai: Una bona representant femenina, de la nova onada de magues.
– Albert Llorens: Amb un talent innat per produir meravelles amb les mans, coneixedor de les manipulacions més difícils, recrearà efectes màgics molt espectaculars.
– Pampa: Grans il·lusions que venen de Premià de Dalt.
Diumenge 16 de desembre
A les 12 h
– Pere Miró: Quan el presentador es diu Miró i els artistes són mags… a l’escenari hi pot passar de tot, i el públic està protegit?
– Jordi Pallarès: Original amb tots els seus números.
– Mac Krac: El jove de Vilassar, una bona promesa.
– Daniel: Unes cordes molt originals.
– Titos: Els clàssics de sempre.
– Kookers: Una joventut molt aprofitada i un excel·lent intèrpret.