Vilassar de Mar acull la mostra “Refugiats, l’odissea cap a Europa”

Del 10 de febrer al 10 de març, Vilassar de Mar acollirà l’exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa”, una selecció de fotografies de Sergi Càmara, que mostra la perillosa i llarga ruta cap a Europa de moltes persones refugiades de procedència diversa. Es podrà visitar al poliesportiu La Bòbila (av. Eduard Ferrés, 190-206) en horari de dilluns a divendres, de 18 a 23 h, i els caps de setmana, de 10 a 13 h.

 
Aquesta exposició itinerant és una iniciativa del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades, amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, per sensibilitzar l’opinió pública sobre el tema dels refugiats i el camí que han d’emprendre a la recerca d’una nova vida lluny de la guerra. El fotògraf vigatà, Sergi Càmara, ha retratat amb la seva càmera punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia; el pas fronterer d’Idomeni, la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla. Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, els viatges amb tren o el testimoni de les famílies. També s’hi pot veure la tasca de l’ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.

 
Vilassar de Mar va aprovar en el ple del 17 de desembre de 2015 una moció conjunta de tots els grups municipals de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. La Xarxa d’Inclusió Social de Vilassar de Mar té un grup de treball específic per analitzar, treballar i fer propostes d’actuació sobre diferents aspectes relacionats amb les persones refugiades.