Vilassar de Mar acull la IV Trobada de formació d’escoltes catalans

La IV Trobada de Formació d’Escoltes Catalans arriba a Vilassar de Mar. Serà el proper cap de setmana del 7 i 8 de març. I ho farà centrant bona part dels continguts en el consum responsable, el projecte de suport pedagògic que s’està portant a terme actualment. Més de 250 caps (monitors) d’Escoltes Catalans, l’associació laica de l’escoltisme català, es trobaran a  l’Escola del Mar (C. Jeroni Anyé Casanovas, s/n) per incorporar eines que els permetin educar per a un sentit crític envers els hàbits de consum. En definitiva, l’objectiu és generar les actituds necessàries perquè els infants i joves dels agrupaments reflexionin sobre el tema i puguin adoptar actituds responsables envers el consum. Per això, quan sovint s’ha relacionat els joves amb actituds consumistes i passives, aquesta trobada evidencia una imatge alternativa. Aquesta trobada compta amb el recolzament de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Dissabte al matí, el Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC) s’encarregarà de la inauguració i coordinarà una sessió formativa. Pel que fa a diumenge al matí, destaca la Jornada d’Intercanvi d’Experiències, un espai on els agrupaments mostraran les seves bones pràctiques de consum responsable. A més, durant el matí de dissabte també es treballaran altres temes, com l’educació per al desenvolupament o el treball enfront el consum de drogues, mentre que a la tarda tots els assistents participaran a una sessió sobre com combatre les desigualtats. Paral•lelament al desenvolupament general de la Trobada, es durà terme el SALT, un cap de setmana formatiu per als joves dels agrupaments (17-18 anys). Com el seu nom indica, aquesta formació prepara el salt dels joves al repte de ser cap a un agrupament.

Amb la d’aquest curs, la Trobada de Formació d’Escoltes Catalans arriba a la quarta edició. Aquesta fita significa la consolidació de l’espai formatiu dins de l’associació de l’escoltisme laic català. Com és habitual en les trobades d’Escoltes Catalans, agrupaments de tot el territori català es desplaçaran fins a Vilassar de Mar, però hi tindrà un pes específic l’agrupament acollidor de la població, l’AE Intayllú, que organitzarà la logística de la Trobada i una festa nocturna pels caps participants.

IV Trobada de Formació d’Escoltes Catalans
Dissabte 7 de març
9.45h: Inauguració, a càrrec del Centre de Recerca i Informació de Consum
De 10.15h a 14h i de 16h a 20h: Tallers formatius
De 23h a 1h: Festa

Diumenge 8 de març
De 10h a 12.30h: Jornada d’Intercanvi d’experiències
De 12.30h a 13.30h: Cloenda
 
Escoltes Catalans és l’associació laica de l’escoltisme català que aplega 4.000 infants i joves repartits en una quarantena d’agrupaments en dotze comarques catalanes. Les dues organitzacions a les quals pertany, l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS) són les organitzacions juvenils més nombroses del planeta (amb prop de quaranta milions de membres i presència a quasi tots els països).

Leave a Reply